Volby se rozjely hodně rychle. Ve Zlíně dorazila i nejmladší „volička“

Foto: zlin.cz
ZLÍN - U volební místnosti v prvním zlínském okrsku se už před páteční 14. hodinou vytvořila fronta. Mezi prvními tu byla jedna velmi zajímavá dvojice.

„Vzala jsem s sebou i dvouměsíční dcerku. K volbám chodím vždycky a docela ráda, tohle beru jako zpestření a tak trochu oslavu jejího života,“ smála se maminka Kristýna Dudková, která dávala přednost jiným, aby se k urně dostala s malou v klidu a v pohodě.

Spící dívenka nemohla vidět spoustu lidí, která kolem ní proudila. Jeden mladý muž měl smůlu. „Já pracuji v centru města, mám s sebou voličský průkaz, jsem z Jeseníků, ale musím ještě do práce, skončí mi přestávka, tak sem vyrazím ještě později, docela hledím, jak velký je zájem.“

„Já se tomu vůbec nedivím, je krásně, lidé rádi vyrazí na víkend a lépe se jim odjíždí, když mají odvoleno,“ dodal další mladý muž v bobtnající řadě.

Velmi rušno bylo v každé volební místnosti od samého začátku voleb. V té, která má číslo 65 ve Štípě je zapisovatelkou Miroslava Rudolfová. „My máme zapsáno 948 voličů, za první třičtvrtěhodinku dorazilo sedmdesát lidí, to je slušné číslo, počítám, že by to mohlo zítra ve dvě odpoledne na konci voleb být klidně přes sedmdesát procent oprávněných voličů. U nás jsou hodně disciplinovaní, máme tu třeba coby voličky i řádové sestry. Už k nám dorazila i spousta lidí s voličskými průkazy z mnoha míst v Čechách. Musí ale akceptovat, že volí kandidáty ze Zlínského kraje, nikoliv z jejich, u nás dostávají čisté volební lístky,“ připomíná zajímavé momenty Miroslava.

Její jmenovkyně příjmením Krumpolcová je předsedkyní komise. „Jsem u voleb tuším po dvanácté. Jako ženy hrajeme přesilovku, mám ale radost, že pětici žen doplňují i dva muži. Jinak naše práce rozhodně neskončí zítra ve dvě odpoledne. To se teprve začne sčítat a domů se dostaneme nejdříve v pět hodin vpodvečer,“ vysvětluje předsedkyně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x