Vozidla MHD budou ve Zlíně a Otrokovicích jezdit zadarmo. Kdy to bude?

Foto: wikipedia.org
ZLÍN, OTROKOVICE – Mezinárodní Den bez aut letos připadá na pátek 22. září. Při té příležitosti budou moci cestující ve Zlíně a Otrokovicích jezdit vozidly MHD zcela zdarma.

Během Dne bez aut si cestující v celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i v Želechovicích nad Dřevnicí nebudou muset označovat po nástupu do trolejbusů a autobusů žádné jízdenky. Také průkazky časových jízdenek mohou klidně nechat doma. Revizoři v tento den jízdní doklady kontrolovat nebudou.

Úplně zadarmo si tak mohou MHD vyzkoušet i lidé, kteří jsou jinak zvyklí používat při jízdách ve městě osobní automobil. Ale i cestující, kteří jsou držiteli časové jízdenky jen pro určité tarifní pásmo, si mohou udělat bezplatný výlet do ostatních částí sítě MHD,“ informoval tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota s tím, že zadarmo se budou v trolejbusech a autobusech přepravovat také jízdní kola.

Předprodejní místa i jízdenkové automaty DSZO zůstanou během Dne bez aut v provozu. Řidiči ve vozidlech však jízdenky prodávat nebudou. Na jeden den bude odstaven také systém SMS jízdenek. „Informace o možnosti cestování bez jízdenky budou zveřejněny na elektronických zastávkových panelech a na LCD obrazovkách ve vozidlech,“ pokračoval Cekota.

Cestující by se neměli nechat zmást spuštěnými označovači jízdenek ve vozidlech. Ty totiž z technických důvodů nelze vypnout. Po vypnutí se totiž znovu automaticky zapínají na každé další zastávce,“ upozornil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

Jednodenní výpadek tržeb z jízdného v síti MHD DSZO představuje částku přibližně 151 tisíc korun. „Tuto ztrátu uhradí města, která jsou zřizovateli DSZO a objednateli hromadné dopravy,“ dodal Vojtěch Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x