Všechny body na Hanou. Zlín – Olomouc 0:1

Foto: Fastav Zlín
ZLÍN - Ještě pěkných pár minut po skončení utkání 5. kola Fortuna ligy se ze šatny fotbalistů olomoucké Sigmy rozléhal vítězný pokřik, halas a smích. Nebylo divu, svěřenci trenéra Látala si domů do hanácké metropole odvážejí tři body a stačil jim k tomu jediný zásah.

Bylo pár desítek vteřin po zahájení druhé půle. Na dlouhý pas si báječně naběhl olomoucký Zmrzlý, míč si pěkně zpracoval a levačkou nedal domácímu brankáři Dostálovi šanci. Klíčový moment celého zápasu vypadal tak jednoduše…

Jinak to byl na trávníku po hustém dešti boj a zase boj. Už zkraje zápasu mohl po chybě zadních řad Olomouce skórovat domácí Dramé, střela mu ale příliš nevyšla a Mandous s ní problémy vlastně neměl. Aktivní Dramé pálil dál. Jednou ale vedle, podruhé mu Mandous bombu vytěsnil na roh.

Hosté měli jednu velkou příležitost, Falta uháněl sám přes půl hřiště, v rozhodující chvíli si míč předkopl a domácí strážce branky Dostál zasáhl na jedničku.

Chvíli před poločasovým hvizdem rozhodčí Adámkové ještě naskočil na centr Dramého Janetzký, ale hlavičkoval vedle.

Hosté pak vstřelili zmíněný gól a až do konce to bylo o dobývání jejich branky.

Obrana Hanáků dirigovaná velezkušeným Hubníkem ale pracovala hodně dobře, velké příležitosti už Ševci neměli, snad jen Čanturišvili byl v 88. minutě blízko vyrovnání, dobře ale zasáhl Mandous. A tak Zlínu zbyla druhá hořká domácí prohra.

Fastav Zlín – Sigma Olomouc 0:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x