Vsetín se další výhrou ve Zlíně přiblížil triumfu v Chance lize

Foto: VHK Robe Vsetín
ZLÍN - Hokejisté Vsetína jsou velmi blízko triumfu v Chance lize. Valaši vyhráli i druhý zápas na ledě Zlína, po výsledku 4:3 vedou v sérii hrané na čtyři vítězná utkání 3:1 a jsou krok od postupu do baráže, v níž nejlepší tým druhé nejvyšší domácí soutěže vyzve Kladno, nejhorší celek extraligy po základní části.

Berani sice v nedělním utkání třikrát skóre dorovnali, na vítězný gól Patrikse Zabusovse z 57. minutě už však odpověď nenašli. První pokus k uzavření série budou mít Vsetínští v úterý doma, pátý duel obou rivalů začne v 17:30.

Dívám se jen na další zápas, ne za horizont. Poslední krok je velmi těžký,“ zůstává obezřetný kouč Vsetína Jiří Weintritt. „Když jsme dvakrát dokázali vyhrát venku se silnou Jihlavou, tak jsem tým mentálně připravoval na to, že jsme schopni zvítězit kdekoliv. Všichni jsme viděli, že to byl boj o každý centimetr,“ přidává.

Zlínský rival ale nic nebalí. „Nezbývá nám nic jiného, než vyhrát zápas ve Vsetíně 
a vrátit sérii domů. Jsme na řadě,“ ví dobře asistent trenéra Zlína Richard Kapuš.

Berani nastoupili s velkou touhou odčinit sobotní porážku, jenže ze zápasu uběhlo jen 94 sekund a prohrávali znovu, když chybu domácích potrestal Bláha.

Zlín se vrátil do hry díky přesilovce. Trest Kratochvila zkrátil přesně v jeho polovině povedenou ranou zpoza kruhu Salmio a oslavil tak již devátý gól v letošních vyřazovacích bojích první ligy.

V úvodu druhého dějství pykal Köhler a hosté byli v přesilovce také úspěšní, když jen sedm sekund před návratem zkušeného domácího forvarda na led skóroval z kruhu ranou bez přípravy Teper.

Berani znovu srovnali, když se prosadil Werbik.

Ve 45. minutě šli Vsetínští potřetí v utkání do vedení, skóroval Jonák. Domácím nepomohla ani trefa Sedláka. V 57. minutě si totiž vyjel z rohu kluziště až k modré čáře Zabusovs, opřel se do puku a rozhodl. Při power-play Zlína zachránil hostům výhru Žukov.

Věděli jsme, že Vsetín má ofenzivní sílu, rychlé bruslaře, umí se udržet na puku. Je přirozené, že takové mužstvo nás přestřílí. Musíme ovšem být efektivnější v koncovce, měli jsme na to šance. A být pozorní v defenzívě. Přesto jsme mohli vyhrát,“ mrzelo Kapuše. „Věřil jsem, že to po gólu na 3:3 ubojujeme. Bohužel přišla chyba v rohu našeho obranného pásma,“ posteskl si.

Série se za stavu 3:1 přesouvá na Lapač, Vsetín může před domácími fanoušky oslavit zisk titulu Chance ligy.

Chci strašně moc uspět, což se snažím přenést i na svůj tým. Jsme kousek, ráno ale ode mě uslyší, že jsme hodně daleko. Pokora musí být obrovská. Do zápasu musíme jít stoprocentně připraveni,“ dodává Weintritt.

Finále play-off první hokejové ligy – 4. zápas:

Berani Zlín – VHK Robe Vsetín 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 14. Salmio (Čáp), 27. Werbik (Šlahař), 49. Z. Sedlák (Suhrada) – 2. Š. Bláha (Matějček), 25. Teper (Klhůfek, Hrňa), 45. Jonák, 57. Zabusovs. Rozhodčí: Mrkva, Kubičík – Jindra, Polák. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série:1:3.

Zlín: Huf – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, M. Novotný, M. Zbořil, Suhrada – Paukku, Holík, Salmio – Süss, Werbik, Šlahař – Z. Sedlák, D. Kindl, M. Novák – Köhler, Gago, P. Sedláček. Trenéři: Srdínko a Kapuš.

Vsetín: Žukov – Š. Jenáček, O. Smetana, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, D. Berzinš, O. Machala. Trenér: Weintritt.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x