Vsetín udolal Pardubice B a je v čele tabulky, Zlín vyhrál na Slavii v prodloužení

Hokejisté Zlína udolali pražskou Slavii 3:2 po prodloužení. Foto: Libor Kožík, Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Vsetína jsou zpátky v čele tabulky Chance ligy. Valaši v 7. kole doma na Lapači přetlačili Pardubice B 2:1 a dostali se o bod před Porubu, která doma podlehla Přerovu 1:2 po samostatných nájezdech. Další výhru zapsal také Zlín, který zvítězil na Slavii.

Vsetín musel proti záložnímu týmu Dynama dohánět ztrátu, protože 11 sekund před koncem úvodního dějství skóroval Tomáš Urban v přesilové hře. V 37. minutě vyrovnal obránce Ondřej Smetana a v čase 44:53 rozhodl v početní výhodě další zadák Robin Staněk. Valaši před vlastním publikem napravili porážku 2:6 s Porubou z minulého domácího zápasu.

Pro nás to byl velice těžký zápas. Postavení Pardubic asi není ideální, protože tým mají hodně kvalitní. My jsme věděli, že nás čeká těžký a urputný zápas, velký boj, což se i potvrdilo. Vstup do zápasu jsme měli sice horší, protože pohyb nebyl takový, jaký jsme si představovali, ale od druhé třetiny jsme se zlepšili a povedlo se nám i vyrovnat. V takovém zápase je to vždycky o jednom gólu, který jsme nakonec dali my. Jsem rád, že se nám to povedlo urvat. Měli jsme o něco více ze hry,“ míní vsetínský trenér Luboš Rob.

Hokejisté Zlína po úvodních třech porážkách uspěli počtvrté za sebou, v Praze vyhráli nad Slavií 3:2 v prodloužení.

My jsme věděli, že Slavia bude těžký soupeř. Začátek se nám podařil, ve druhé třetině jsme pak odskočili do vedení, bohužel ve třetí třetině jsme nedali na 3:0, šanci tam měl Denis Kindl. Mohlo být po zápase… Bohužel pak přišly dvě naše chyby – 2:2. V prodloužení jsme byli šťastnější tým,“ zhodnotil duel asistent trenéra Zlína Oldřich Horák.

Lví podíl má na výhře brankář Michal Kořének, zřejmě nejlepší hráč celého zápasu. Spokojenost mohla panovat i se speciálními týmy, podařilo se precizně proměnit jedinou zlínskou přesilovku, naopak v oslabení Berani neinkasovali a naopak sami jednou skórovali.

Zlín prolomil v Edenu bezbrankový stav v čase 31:55, kdy využil přesilovou hru Jan Süss. Krátce před koncem druhé části zvýšil v oslabení Fin Jesse Paukku. Ve třetí třetině Slavia srovnala krok díky dvěma trefám Jaroslava Brože z 53. a 55. minuty. Nakonec se radovali hosté, v čase 64:04 rozhodl Jakub Šlahař.

Chance liga, 7. kolo –

VHK ROBE VSETÍN – HC DYNAMO PARDUBICE B 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 37. Smetana (Ondračka, Kratochvil), 45. Staněk (Rob) – 20. Urban (Hrníčko, Kubíček). Rozhodčí: Grygera, Mejzlík – Otáhal, Komínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2426. Střely na branku: 40:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

HC SLAVIA PRAHA – BERANI ZLÍN 2:3 PO PRODLOUŽENÍ (0:0, 0:2, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 53. J. Brož (Všetečka, Eliáš), 55. J. Brož (Žejdl, Všetečka) – 32. Süss (Salonen, Šlahař), 40. Paukku (Werbik), 65. Šlahař (Kindl). Rozhodčí: Jechoutek, Kosnar – Sýkora, Maňák. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1224. Střely na branku: 35:20.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x