Vsetín v úvodním finále deklasoval Zlín 8:1 a v sérii získal první bod

Foto: VHK Robe Vsetín
VSETÍN - Žádné drama na úvod, ale jasná záležitost, dokonce exhibice. První finále play-off Chance ligy si podmanili hokejisté Vsetína, kteří doma na Lapači deklasovali rivala ze Zlína 8:1 a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy se ujali vedení 1:0. Pokračovat se bude ve středu od 17.30.

Domácí sice v repríze loňského finále prohrávali 0:1, ale ještě do první přestávky skóre srovnali a po čtyřiceti minutách vedli už 4:1, zápas pak v klidu dovedli do vítězného konce.

Dva góly vstřelil Lotyš Patriks Zabusovs, čtyři nahrávky si připsal další útočník Luboš Rob. Shodně po třech bodech za branku a dvě asistence zaznamenali obránce Jakub Teper a forvard Ondřej Machala.

Z první akce či střely soupeře jsme dostali gól. Ne snad, že by to s námi zatřáslo. Chtěli jsme dál pokračovat ve stejném herním projevu, což se nám dařilo. Rozhodující byla čtyřminutová přesilovka, ve které jsme odskočili na 3:1. Tým se ještě víc chytil. Dál jsme měli dobrý pohyb. Využili jsme chyb Zlína, góly vyplynuly ze situace. Výhra je důležitá, výsledek však není podstatný,“ říká vsetínský trenér Luboš Rob.

Berani začali na ledě rivala lépe a v 7. minutě šli po gólu Kindla do vedení. Ve zbytku utkání ale střílel branky pouze soupeř. Vyrovnání zařídil po parádní akci Zabusovs a obrat završil v prostřední části Klhůfek. V polovině zápasu navíc Jenáček potrestal faul Kindla vysokou holí a v přesilovce zvýšil na 3:1. Hosté naproti tomu v početní výhodě neuspěli. Místo toho přidal ve 38. minutě po špatném střídání Beranů Machala čtvrtý zásah domácích a zlomil tak odpor soupeře.


Vsetínští ve zbytku zápasu kralovali, třetí třetinu stejně jako celé utkání jednoznačně ovládli.
Pátý gól přidal Teper, pak se trefil opět Zabusovs, který vyhnal Hufa z brány a duel dochytal zlínský náhradník Kořének, kterého v 55. minutě překonal Matějček a triumf domácího týmu završil Holec.


„Z naší strany to nebyl zrovna zápas, který bychom si chtěli založit do hokejového archivu. Nepodali jsme takový výkon, jaký jsme chtěli, ale je to play-off, hraje se na čtyři vítězné zápasy a je potřeba se z toho poučit,“ ví dobře kouč Zlína Richard Kapuš.

Do středečního druhého zápasu nastoupíme jinak koncentrovaní, daleko lépe připravení. Bude to prostě jiný den, jiný zápas. Je jedno, zda jsme prohráli 1:8 nebo 0:1. Z výkonu samozřejmě nejsme nadšení, utkání je ale zbytečné hodnotit. Zápasy jdou rychle za sebou. Rozebereme si chyby a nachystáme se ještě lépe,“ dodává.

CHANCE LIGA, 1. finále –

VHK ROBE VSETÍN – BERANI ZLÍN 8:1 (1:1, 3:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 13. Zabusovs (Teper), 25. Klhůfek (Rob, Larsen), 31. Š. Jenáček (Rob, Teper), 38. Machala (Š. Bláha), 45. Teper (Rob, Klhůfek), 46. Zabusovs (Machala, Ondračka), 55. Matějček (Rob), 58. Holec (Kern, Hrňa) – 7. Kindl (Novák, Z. Sedlák). Rozhodčí: Bejček, Mejzlík – Kráľ, Štěpánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. Střely na branku: 40:22. Diváci: 4336. Stav série: 1:0.

Vsetín: Žukov – Smetana, Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Matějček, Klhůfek, Rob – Holec, Kratochvil, Hrňa – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Bērziņš, Zabusovs.

Zlín: Huf (46. Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – Novák, Kindl, Z. Sedlák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x