Vsetín zdolal Třebíč, Zlín podlehl posledním Pardubicím B

Hokejisté Zlína (žluté dresy) doma nečekaně podlehli posledním Pardubicím B. Foto: PSG Berani Zlín, Michaela Paprskářová
ZLÍN, VSETÍN – Parádní nástup rozhodl. Vsetínští hokejisté ve 24. kole Chance ligy zdolali brankami Hořanského a Štefky v úvodních pěti minutách Třebíč 2:1 a v tabulce se drží na pátém místě.

„Závěr jsme nakonec dali, takže dobrý, ale po první třetině to mělo být 4:0 nebo 5:0, po těch dvou 6:0, ale góly jsme dali jenom dva, proto byl závěr poněkud ve stresu, ale hlavní je, že máme tři body,“ zhodnotil sobotní duel trenér Vsetína Radim Kucharczyk.

Valaši na začátku utkání dominovali a povedlo se jim vsítit dvě rychlé branky, s vedením 2:0 také odcházeli po první třetině do kabiny. Ve druhé pasáži se hra vyrovnala a dominovali bezchybní brankáři.

Ve třetí třetině hosté i díky videorozhodčímu snížili na 2:1 a utkání zdramatizovali. Celek z Vysočiny si v závěru střetnutí vytvořil obrovský tlak, ale vsetínská obrana byla pohotová a spolu s Davidem Sachrem dovedla zelenožluté k vítězství 2:1.

Stejný výsledek naopak neudrželi hokejisté Zlína, který chvíli před koncem vedli nad posledními Pardubicemi B 2:1, ale na konci střetnutí obdrželi v oslabení druhou branku a s Východočechy nakonec padli 2:3 po samostatných nájezdech.

Na Zimním stadionu Luška Čajky zavládlo po dalším nepřesvědčivém výkonu i výsledky zklamání. „Měli jsme špatný začátek, čehož soupeř využil a brzy šel díky přesilovce do vedení. Postupně se to mírně zlepšilo, ale celkově naše hra postrádala jiskru. Zápas jsme si prohráli v závěru, kdy jsme se nechali zbytečně vyloučit. Bohužel zápas jsme nedotáhli do vítězného konce, když soupeř zaslouženě srovnal,“ uvedl domácí trenér Rostislav Vlach.

Pardubičtí si naopak po pěti porážkách v řadě připisují důležité vítězství! Dva body Dynamu přisoudil parádně provedeným nájezdem Martin Belluš.

„Pro nás to byla těžká situace. Měli jsme sérii proher a ve Zlíně jsme neměli co ztratit. Měli jsme dobrou první třetinu a výborný vstup do utkání. Známe sílu soupeře a bohužel gól na 2:1 na konci druhé třetiny nás poté trošku položil, pořád jsme ale věřili, že to můžeme zlomit. Naštěstí jsme dostali dvě přesilovky a dvě minuty před koncem jsme jednu zužitkovali. Prodloužení a nájezdy už byly vabank. Musím ale hráčům poděkovat, dva body ze Zlína jsou skvělé,“ radoval se hostující kouč David Havíř.

Chance liga, 24. liga –

VHK ROBE VSETÍN – SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Hořanský (Voženílek, Štefka), 5. Štefka (Voženílek, Sachr) – 49. Psota (Dočekal, Bořuta). Rozhodčí: Petružálek, Mezlík – Jindra, Štofa. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 2090. Střely na branku: 31:29. Zblokované střely: 10:15. Vhazování: 29:20. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

PSG BERANI ZLÍN – DYNAMO PARDUBICE 2:3 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH (1:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Luža (Hejcman, Köhler), 40. Bartko (Illéš, Kubiš) – 2. Pochobradský (M. Machač, Zdráhal), 58. Kaut (Nedbal, Urban), rozhodující nájezd Belluš . Rozhodčí: Skopal, Micka – Polák, Komínek. Diváci: 1942. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. Střely na branku: 36:23 (13:8, 15:3, 5:10). Zblokované střely: 8:9. Vhazování: 30:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x