Výhru Beranů trefil v prodloužení Sadovikov, Valaši uspěli na Vysočině i podruhé

Hokejisté Zlína zdolali Litoměřice až v prodloužení. Foto: Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN - Hokejisté Vsetína vyhráli ve čtvrtém utkání semifinále play-off první ligy v Pelhřimově nad domácí Jihlavou 3:1 a jediná výhra je za stejného stavu 3:1 na zápasy dělí od třetí účasti ve finále za sebou. Vyrovnané utkání na zimním stadionu v Pelhřimově rozhodl dvěma góly a jednou asistencí Lotyš Patriks Zabusovs.

Když se schylovalo k vyvrcholení zápasu, tak jsme přežili i přesilovky Jihlavy a nakonec z naší snahy a určitého tlaku do brány jsme dali gól tečovaný z tlaku před brankou, ten už celý zápas rozsekl. Jihlava bojovala, my jsme s tím měli na začátku problém, ale potom jsme hru vyrovnali a dovedli zápas do vítězného konce,“ uvedl hostující kouč Luboš Rob starší.

Vsetín vyhrál i druhý venkovní duel a navázal na sobotní vítězství 4:3. Proti Dukle zvítězil podesáté z posledních jedenácti utkání.

Ve 12. minutě našel Zabusovs před brankou Matějčka, který vyzrál na Berana a otevřel skóre. V čase 17:38 v přesilové hře při vyloučení Hořanského vyrovnal z dorážky Cachnín. Nerozhodný stav vydržel až do 54. minuty, kdy nahození Larsena tečoval za Berana Zabusovs. Stejný hráč zpečetil výsledek 14 sekund před koncem při power-play Jihlavy gólem do prázdné branky.


V neděli uspěli i hokejisté Zlína, který doma zdolali Litoměřice 3:2 v prodloužení a vyrovnali sérii na 2:2. Berani se rychle oklepali ze sobotní porážky 1:5 a do čtvrtého zápasu vstoupili velmi dobře.

Už ve 4. minutě se protlačil do šance Gago a překonal Cichoně. Vzápětí po přihrávce Nováka zvýšil Fin Salmio. Ve třetí třetině ale opět úřadoval litoměřický útočník Filip Kuťák, který v minulém utkání pomohl k úspěchu Stadionu hattrickem.

Po 73 sekundách se po přihrávce Svobody trefil z levého kruhu a tři sekundy před koncem při vyloučení Holíka za zdržování hry porušením postupu na vhazování překonal Hufa při power-play v šesti proti čtyřem střelou z hranice pravého kruhu. V čase 71:23 rozhodl vypjatou bitvu ukrajinský útočník Stanislav Sadovikov, který dorazil do sítě puk po střele Sedláčka.

Máme obrovskou radost, že jsme to dnes urvali, i když v závěru jsme si to trošku zkomplikovali. Snažili jsme se kluky povzbudit, abychom to nějakým způsobem urvali. Chtěli jsme být aktivní, nechtěli jsme jen odhazovat kotouče. V závěru prostě přišla facka, Litoměřice mají šikovné mužstvo, dali nám gól v přesilovce 6 na 4. Do prodloužení se nám podařilo kluky namotivovat, ukázala se vnitřní síla toho týmu. Kluci do toho vletěli, byla to jedna z našich lepších třetin a zaslouženě jsme vyhráli,“ zhodnotil zápas trenér Beranů Jan Srdínko.


Série hrané na čtyři vítězné zápasy budou pokračovat v úterý ve Vsetíně a Litoměřicích.

Semifinále Chance ligy, 4. zápasy:

Jihlava – Vsetín 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 18. Cachnín – 54. a 60. Zabusovs, 12. Matějček. Rozhodčí: R. Svoboda, Zeliska – Štěpánek, Dědek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 2500. Stav série: 1:3.

Zlín – Litoměřice 3:2 v prodloužení (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)
Branky: 4. Gago, 7. Salmio, 72. Sadovikov – 42. a 60. Kuťák. Rozhodčí: Horák, Kostourek – Pěkný, Peluha. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 5094. Stav série: 2:2.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x