Výstavba nového domu na Letné pro duševně nemocné vyjde na 36 milionů korun

V novém objektu sociální rehabilitace dojde k ucelení poskytovaných služeb. Foto: Město Zlín
ZLÍN - Projekt spočívající ve výstavbě nového objektu sociální rehabilitace ve zlínské čtvrti Letná se po legislativních průtazích opět přibližuje k realizaci. Ta má být zahájena ještě letos, serveru Zlin.cz to uvedl Lukáš Fabián z tiskového oddělení magistrátu.

Objekt sociální rehabilitace ve čtvrti Letná bude sloužit pro osoby s duševním onemocněním v pobytové formě, kteří jsou ve stabilizovaném stavu a pod kontrolou lékaře. V objektu bude zabezpečena nepřetržitá 24hodinová služba sociálních pracovníků.

„Mrzí nás některé mýty a nepravdy, které projekt provázejí. Nechceme Letnou diskriminovat, jak je nám někdy podsouváno, ale stavba je na Letné navržena z toho důvodu, že podobná služba zde dlouhodobě a bezproblémově fungovala a nyní dochází pouze k ucelení spektra poskytovaných služeb. Tato sociální služba byla navržena s respektem k místu, času a potřebě,“ uvedl Aleš Dufek, náměstek primátora pro oblast sociálních služeb.

Stavba bude mít kapacitu 11 jednolůžkových pokojů. Z toho budou tři pokoje bezbariérově upravené. Objekt vyroste v zahradě stávajícího komplexu, který nebyl přístupný veřejnosti. Ani na přístupu veřejných ploch se tak nic nemění. Předpokládané náklady na realizaci jsou ve výši 36 000 000 korun včetně DPH. Akce bude spolufinancována z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím IPRÚ Zlín a státního rozpočtu. V IPRÚ Zlín bylo pro tento projekt vyčleněno 27 184 935,67 korun. Ze státního rozpočtu pak 1 599 113,86 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x