Výstavba nového skateparku v Otrokovicích potrvá déle než půl roku

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Přibližně sedm měsíců by měla trvat výstavba nového skateparku na Trávníkách v Otrokovicích. Nový areál vznikne v části za dětským dopravním hřištěm, serveru Zlin.cz to oznámiĺa mluvčí města Romana Pastuszková.

Skatepark bude mít veřejný charakter a bude sloužit ke sportu a relaxaci široké veřejnosti. „Jelikož se se stavbou začíná na podzim, není jisté, zda klimatické podmínky dovolí stavět nepřetržitě. Pokud by nepříznivé počasí bránilo plánovanému harmonogramu prací v souladu s technologickými postupy a technickými předpisy, musela by se práce na nezbytně nutnou dobu přerušit, a tím by se prodloužila sedmiměsíční doba výstavby,“ upozornil Erik Štábl z odboru rozvoje města.

Celý prostor je nazván Free-time zóna Otrokovice – Trávníky. Nyní se jedná o první etapu výstavby skateparku. „Skatepark není určen jen pro jízdu na skateboardu, ale i na speciálním kole typu bmx a koloběžkách,“ upřesnil Erik Štábl.

V dalších etapách bude realizováno hřiště pro parkour (cvičení těla) a rekonstruován pump-track, tj. terénní cyklistická dráha. Celý prostor tak bude dotvářet víceúčelový sportovní areál v části Trávníky. 

„Ne každý sportovně založený člověk má potřebu se organizovat ve sportovním oddílu. Na základě průzkumu v rámci přípravy plánu rozvoje sportu v Otrokovicích jsme zareagovali na prosby dětí, mládeže ale i dospělých, kteří by free-timeové hřiště uvítali. Myslím, že skate park a další plánované sportoviště vhodně doplní nabídku sportovních aktivit v našem městě,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

Otrokovickou radnici vyjde výstavba Free-time zóny Otrokovice – Trávníky přibližně na 6,7 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x