Výstavba okružní křižovatky si vyžádá změnu jízdních řádů

Foto: zlin.cz
ZLÍN - V souvislosti s plánovanou výstavbou okružní křižovatky na ulici Vodní ve Zlíně dojde také ke změně jízdních řádů. Po výlukové trase a podle nového jízdního řádu budou od úterý 1. června jezdit autobusy MHD na lince č. 38.

Z důvodu výstavby okružní křižovatky ve Vodní ulici ve Zlíně a s ní související uzavírky změní od úterý 1. června 2021 autobusy MHD linky č. 38 svou trasu i jízdní řád. Místo Vodní ulicí budou autobusy s označením 38X jezdit výlukovou trasou po Dlouhé, Benešově nábřeží, Výletní a Gahurově ulici. Předpokládá se, že výluka potrvá do konce září tohoto roku.

Cestujících se výluka dotkne v tom, že autobusy linky 38X vynechají původní zastávku Vodní. Pod stejným názvem však vznikne provizorní zastávka na Benešově nábřeží před lávkou přes řeku Dřevnici. Vzdálenost mezi oběma zastávkami není ani 150 metrů. Na trase linky 38X pak vznikne zcela nová provizorní zastávka Výletní ve stejnojmenné ulici. Cestující odtud budou mít poměrně blízko do nákupního centra na Čepkově. Následně ještě autobusy linky 38X zastaví na zastávce Čepkov. Na svou původní trasu se vrátí zastávkou U Zámku, ze které už budou pokračovat do továrního areálu,“ popsal hlavní změny vedoucí dopravního úseku Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Pavel Nosálek. Výluková trasa je o něco delší než původní trasa, proto bylo nutno upravit i jízdní řády celé linky.

Částečně okružní autobusová linka 38 je provozována pouze v pracovních dnech. Spojuje baťovský tovární areál s východní částí města. Některé spoje končí u Baťovy nemocnice, některé zajíždějí po Havlíčkově a Peroutkově nábřeží až do místní části Příluky na točnu Za Kapličkou. Spoje jezdí v přibližně dvacetiminutovém intervalu.

Podrobný jízdní řád linky 38X najdete na webu Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x