Výtržníci zaútočili na řidiče, poničili autobus, a ještě kradli v supermarketu

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
OTROKOVICE – Voláním řidiče MHD začalo pátrání po dvou mužích, kteří poničili autobus. Na seznam brzy přidali také krádež v blízkém supermarketu. Strážníci ale nenechali nic náhodě a oba výtržníky během chvíle vypátrali.

Když na linku městské policie zavolal řidič MHD s tím, že měl právě tu čest se dvěma podnapilými výtržníky, vyrazili strážníci okamžitě do akce. Od řidiče se dozvěděli, že dvojice nastoupila do autobusu, kde rozbila láhev alkoholu a chtěla jím šoféra polít. Ten ale reagoval velmi rychle a obratem muže vykázal ven. Jak se ukázalo, to výtržníky ještě víc rozzuřilo. A aby se řidiči pomstili, utrhli mu stěrač a poškodili lak karoserie.

Protože došlo k poškození majetku a strážníci měli podezření na spáchání trestného činu, spojili se s Policií České republiky. Sami ale nenechali nic náhodě a vydali se zlotřilce hledat.

„Hlídka vycházela z vlastní zkušenosti a předpokladu, kam tyto osoby často směřují. Popis hledaných osob nechali i v blízkém supermarketu, což se záhy ukázalo jako velmi přínosné,“ přiblížil Tomáš Gromus, ředitel Městské policie Otrokovice.

Brzy se tak na městskou policii obrátili pracovníci supermarketu, že v prodejně skutečně zahlédli hledané muže. Ti si navíc stihli bez zaplacení odnést dvě balení coly a podle svědků odešli do prostoru za prodejnou. Strážníci tak okamžitě zareagovali a oba výtržníky během několika chvil dostihli.

„Provedenou lustrací bylo zjištěno, že se jedná o recidivisty, přičemž jeden z nich byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Po zadržení muži popírali krádež i poškození autobusu. Jejich vinu ale potvrdila následně ostraha supermarketu i řidič poškozeného autobusu,“ popsal Gromus.

Případ poškození autobusu i krádež si od strážníků převzala Policie České republiky. Jak se ale i tentokrát ukázalo, hlavní roli sehrála hlavně všímavost veřejnosti.

 „Pokud se stanete svědkem protiprávního jednání, kontaktujte neprodleně městskou policii na bezplatné lince 156. Jen tak je možné rychle reagovat a situaci vyřešit,“ vyzývá a uzavírá Gromus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x