Výtržnictví ve Zlíně. Podnapilý mladík skákal po autech a vyšplhal na cizí balkón

Výtržnictví ve Zlíně. Podnapilý mladík skákal po autech a vyšplhal na cizí balkón. Foto: Policie ČR
ZLÍN – Alkohol a výtržnictví jde často ruku v ruce. Své o tom ví obyvatelé zlínských Jižních Svahů, které v minulém týdnu vyrušil z nočního klidu podnapilý mladík v jedné botě. Posilněn alkoholem se ve středu po půlnoci rozhodl skákat po zaparkovaných automobilech a posléze také vyšplhal na balkon jednoho z bytových domů.

O stavech, náladách a chování, které následují po předchozí nemírné konzumaci alkoholických nápojů, se mezi lidmi povídá bezpočet různých historek. Ne všechny však patří do kategorie zábavných a dokazují, že každý jedinec prožívá intoxikaci alkoholem jinak. Případ 17letého mladíka ze Zlína ze středy 28. dubna 2021 napovídá, že v jeho případě bude zřejmě obtížné odlišit reálný život od virtuálního. Jeho chování si totiž nezadalo s osudy hrdiny některé z agresivních počítačových her.

Necelé dvě hodiny po půlnoci se na Městskou policii Zlín obrátila obyvatelka sídliště Jižní Svahy, která z okna svého bytu spatřila mužskou postavu, která skákala po zaparkovaných automobilech. Na místo tak okamžitě zamířila hlídka z místního okrsku.

Ačkoliv sem strážníci dorazili během pouhých čtyř minut, mladého muže již stačilo skákání po automobilech unavit, a místo něj vyšplhal na balkon jednoho z bytových domů.

Strážníci zjistili, že se jedná o muže s jednou botou, jinak místního mladistvého, který se pochlubil předchozím popíjením alkoholických nápojů, avšak na nic dalšího si údajně již nepamatoval. Následné orientační vyšetření poté prokázalo hodnotu 0,9 promile alkoholu v dechu. 

Protože mladý muž při svém nočním dobrodružství poškodil mechanizmus zavírání balkonových dveří, nejméně jednu kapotu zaparkovaného vozidla a také veřejnou zeleň, převzala si celou věc k dalšímu šetření hlídka republikové policie, která byla také nezávisle přivolána na místo. Podle výše a rozsahu způsobené škody se tak bude odvíjet konečná kvalifikace protiprávního jednání.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x