Z vozidel odlétaly neodstraněné kusy ledu. Jednoho řidiče zranily v obličeji

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Led a námraza na vozidlech hrály hlavní roli hned u dvou podobných dopravních nehod, kterými se od začátku týdne zabývají zlínští dopravní policisté. V jednom případě kusy ledu rozbily čelní sklo kamionu a zranily řidiče v obličeji.

V pondělí krátce po desáté hodině dopoledne došlo v Napajedlích před nájezdem na dálnici k dopravní nehodě, kterou zavinily kusy ledu, které řidič před jízdou neodstranil z vozidla. Řidič prozatím neznámého nákladního vozidla jedoucího ve směru od Napajedel do Otrokovic řídil vozidlo, na němž byla námraza.

Při projetí zatáčkou odlétly kusy ledu na čelní sklo řidiče kamionu jedoucího za ním. Řidič nákladního vozidla o tom pravděpodobně nevěděl a pokračoval v jízdě,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Kusy ledu, které po rozbití čelního skla vnikly do kabiny řidiče jedoucího za ním, ho zranily v obličeji. „Záchranáři ho poté převezli s lehkým zraněním k ošetření do nemocnice. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun,“ pokračovala Kozumplíková.

Ve dvě hodiny odpoledne ve směru jízdy od Otrokovic na Tlumačov došlo k totožné dopravní nehodě. Sedmačtyřicetiletý řidič řídil kamion, z něhož před jízdou neodstranil námrazu. Při jízdě zatáčkou se led uvolnil a spadl na čelní sklo protijedoucího vozidla Volkswagen.

Řidič kamionu si toho pravděpodobně také nevšiml a pokračoval v jízdě po dálnici, kde ho krátce po oznámení řidiče Volkswagenu zastavili policisté z dálničního oddělení,“ sdělila policejní mluvčí s tím, že škoda na čelním skle osobního vozidla činí asi patnáct tisíc korun.

Nezapomínejte, že v těchto mrazivých dnech je nutné před jízdou očistit svoje vozidlo od sněhu a ledu, aby nedošlo k podobným dopravním nehodám. Navíc je nutné odstranit námrazu a sníh, které zabraňují výhledu řidiče z vozidla,“ upozorňuje řidiče Monika Kozumplíková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x