Za napadení průvodčího hrozí muži tříleté vězení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
OTROKOVICE - Až tři roky za mřížemi může strávit čtyřicetiletý muž ze Zlína, který nejprve ve vlaku obtěžoval cestující a pak na nádraží v Otrokovicích napadl a zranil osmadvacetiletého průvodčího. Serveru Zlin.cz to řekla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté z Otrokovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví čtyřicetiletému muži ze Zlína, který poslední listopadový den loňského roku na vlakovém nádraží v Otrokovicích napadl průvodčího a zranil ho. Třikrát trestanému recidivistovi hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až tříletý trest odnětí svobody.

Zjevně opilý muž obtěžoval ve vlaku ze Zlína do Otrokovic ostatní cestující. Jakmile všichni pasažéři včetně zaměstnanců vystoupili na nádraží v Otrokovicích, opilý muž bezdůvodně zaútočil na dvacetiletého mladíka, čehož si všiml průvodčí z vlaku a upozornil muže, aby s napadáním přestal. Ten však svou agresivitu obrátil proti němu a v průběhu potyčky zranil osmadvacetiletému muži rameno. Odtrhli ho až ostatní cestující z vlaku. Útočník z místa utekl.

Přivolaní policisté ho vypátrali v trolejbuse, agresor však s nimi odmítl komunikovat a prokázat svou totožnost. „Odmítl také dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. K incidentu se nechtěl vyjádřit. Policisté muže zajistili a na policejní služebně ověřili jeho totožnost,“ doplnila Kozumplíková.

Po zjištění veškerých okolností, které s napadením souvisely a které mu předcházely, policisté muži sdělili podezření ze spáchání hned dvou trestných činů, případ ukončili a předali okresnímu státnímu zastupitelství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x