Začátkem září dojde ve Zlíně a Otrokovicích ke změně jízdních řádů MHD

Ilustrační foto
ZLÍN, OTROKOVICE – V sobotu 2. září vstoupí v platnost pozměněné jízdní řády MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice. Změny budou zahrnovat například časové posuny spojů, přečíslování linek MHD v Otrokovicích či rozšíření trasy linky č. 51 v Malenovicích.

Původně pracovníci Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice zamýšleli spustit letošní změny jízdních řádů hned od 1. září, ale protože tento den připadá na pátek a ve školách ještě budou trvat hlavní letní prázdniny, ukázalo se jako praktičtější, aby nové jízdní řády platily až od víkendového provozu, tedy od soboty 2. září, a jízdní řády pro pracovní dny od pondělí 4. září.

Jízdní řády do té doby zveřejníme na internetu i na zastávkách, aby se s nimi cestující mohli včas seznámit,“ ujistil vedoucí dopravního úseku DSZO Ondřej Vašulka. V pátek 1. září budou trolejbusy a autobusy jezdit ještě podle starých jízdních řádů pro školní prázdniny.

Od soboty 2. září dojde kromě drobných časových posunů spojů například k přečíslování linek MHD v Otrokovicích, nově bude zavedena víkendová obsluha zastávky Otrokovice-Baťov, dojde k rozšíření trasy linky č. 51 a zlepšení dopravní obslužnosti v Malenovicích, autobusy linky č. 38 ve Zlíně budou nově jezdit rovněž o víkendech, objeví se nové názvy několika zastávek.

Uvedené změny popíše DSZO podrobněji během srpna v samostatných tiskových zprávách,“ informoval tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x