Žáci oslavili konec školního roku v retro autobusu

ZLÍN - Žáci Základní školy Mikoláše Alše ve Zlíně pojali závěr školního roku poněkud netradičně. Vysvědčení si totiž rozdali na autobusové točně.

Koronavirus, distanční výuka, roušky v lavicích a dloubání do nosu tyčinkou… Na tento školní rok jistě žáci Základní školy Mikoláše Alše ve Zlíně ještě dlouho nezapomenou. Proč ho tedy nezakončit také netradičně…


„Nemohli jsme dělat seznamovací akce ani výlety, takže jsme chtěli žákům udělat trochu záživnější aspoň to předávání vysvědčení, když už jsme se s nimi nemohli vídat přes školní rok. Proto jsme si u dopravní společnosti objednali tento krásný autobus,“ řekl třídní učitel Krištof Lábsky.


Jeho vrak z roku 1981 byl v roce 2017 kompletně rozebrán a jednotlivé díly se opravily nebo repasovaly. Rekonstrukce byla ukončena v roce 2019. „Je to typ městského autobusu ŠM 11 Karosa. Jezdí se s tím příjemně. Z mého pohledu dokonce lépe než s těmi novými, i když jsou modernější. Toto je pro mě klasika a taková vzpomínka na mládí,“ řekl řidič Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Věroslav Horák.


Řidič nabral žáky u školy, aby je pak odvezl na točnu autobusů, kde došlo na očekávané předání vysvědčení. Úspěch zapili žáci šampaňským a poté usedli za volant. Nemějte obavy, bylo to nealko – šlo pouze o pózování pro fotografa. Nakonec žáci opět naskákali do autobusu a ten je rozvezl domů. Tím jim oficiálně začaly letní prázdniny.

A jak se toto netradiční předávání vysvědčení líbilo samotným žákům? Dozvíte se ve videu na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x