Začíná pražský fashion week. Své kolekce představí také tři absolventi Baťovy univerzity

Foto: UTB
ZLÍN – Hned tři kolekce představí studenti ateliéru Design oděvu Fakulty multimediálních komunikací Baťovy univerzity na letošním pražském fashion weeku. Největší módní událost v České republice startuje už dnes na pražské Štvanici.

Vybrané kolekce absolventů bakalářského stupně představují autentickou názorovou paletu, jak lze vnímat oděv. Například jako medium komunikace pro sdělení emoce, příběhu, poselství a funkce.

„Intimní vztah mezi oděvem a jeho nositelem je klíčovým aspektem v mé kolekci inspirované bipolární afektivní poruchou. Ta vtiskla charakter nejen autorskému potisku a tvarosloví jednotlivých modelů, ale posloužila i jako výchozí prvek pro hledání spojitosti mezi naším vnitřním rozpoložením a barvami, kterými se obklopujeme,“ okomentovala svou kolekci Color Mania studentka Žofie Soldánová.

Pánská kolekce Ondřeje Petra, která nese název „Life on Mars!“, se naopak zabývá problematikou femininních prvků v pánském šatníku. Hlavní inspiraci nachází autor ve hvězdném „Glam rock“ a múzami kolekce se stali Mick Jagger spolu s Davidem Bowiem.

Poslední představenou kolekcí bude Lost In Yesterday Adély Švehlíkové. Ta se inspirovala 60. lety minulého století a tvorbou designérů působících v průběhu této dekády – především realizovanými projekty dánského designéra Vernera Pantona, pro jehož tvorbu je specifická hra s barvami, experimentování s tvary a zapojení představivosti diváka.

Mercedes-Benz Prague Fashion Week je největší módní událost v České republice. Představuje práce pečlivě vybraných designérských talentů z České republiky i Slovenska, kterým umožňuje premiérově prezentovat svou tvorbu nejen lokálnímu publiku.

Každoročně přitahuje atraktivní publikum ze světa módy, designu, umění a businessu a hostí významné hosty nejen z České republiky, ale také ze zahraničí, například redaktory z mezinárodních médií jako jako jsou Vogue Italia, W Magazine nebo Nowfashion.com.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x