Zahladit stopy smutku. Zlínský stadion bude mít zbrusu nový trávník. Druholigový

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Jako by někdo chtěl zahladit smutné stopy pachutě, která pořád rezonuje na zlínském fotbalovém stadionu. Očista začíná pěkně z gruntu, zmizel trávník, na němž si zlínští fotbalisté opakovaně podřezali prvoligovou větev. Do druhé ligy spadli po dlouhých devíti letech. Za týden začne příprava týmu, který má jasný cíl, do roka se vrátit tam, kam patří, tedy mezi tuzemskou elitu.

Tak copak se teď na stadionu děje respektive v minulých dnech dělo, pane správce Ladislave Podmelo?

Pohled na hřiště je opravdu netradiční. Dostavili se odborníci ze specializované firmy a ti sloupli vrchní vrstvu frézou, což byl první krok.

A ty další jsou…

Následovalo srovnání celé plochy, což je práce náročná na přesnost, nu a pak se zasel nový trávník. Bude mít kvalitu, snad tedy i náš inovovaný hráčský kádr.

Kdy se naposledy trávník takto „festovně“ měnil, vzpomenete?

Samozřejmě, vzpomenu, myslím, že to bylo před sedmi lety. Tehdy jsme měli hodně jiné starosti, skončili jsme šestí v lize, vyhráli pohár a těšili se do fotbalové Evropy.

Trávník bývá něco jako fetiš, přijeli si pro kousky exprvoligového fanoušci?

Tentokrát to byli spíše zástupci okolních klubů výkonnostního fotbalu. Brali si části pažitu na vyspravení svých hřišť, třeba v nejvíce exponovaných místech v brankovištích.

Jak dlouho bude tráva růst do dokonalosti?

No, nějaký čas to potrvá, podle mých zkušeností sedm až osm týdnů. Celé to vyjde asi na milion korun.

Věříte, že to bude za rok touto dobou trávník prvoligový?

Moc bych si to přál, ale příklady odjinud jsou varující. Tak se těším, že budeme mít natolik dobrý kádr fotbalistů, kteří se na novém budou za Zlín prát ze všech sil, abychom se vrátili tam, kam patříme, do první ligy.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x