Základní škola Sportovní z Uherského Hradiště: hrdost v lesku úspěchů

Foto: ZŠ UH Sportovní
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Když si vedení Základní školy Sportovní v Uherském Hradišti svolalo žáky a jejich učitele pár dnů před koncem školního roku do jejich Atria, dalo se tušit, že půjde o věci příjemné a ještě příjemnější. A taky že ano, ředitel Milan Melichárek měl s kolegy důvod k velké radosti.

Hodnotily se totiž úspěchy z poslední doby. A sluší se říci, respektive napsat, že jich bylo opravdu požehnaně. Proto poděkování a ocenění těch, kteří se na nich podíleli.

Jen si představte, že fotbaloví čtvrťáci a páťáci vyhráli celý McDonald´s Cup, tedy celorepublikovou soutěž škol. Zlaté medaile si šikovní fotbalisté odnášejí z finále v Teplicích.

Hrálo se i v mladší kategorii, kde dominují třeťáci, ale účastní se i mladší caparti. Ti z Uherského Hradiště si odvezli z finálového turnaje rovněž parádní třetí místo.

Další úspěchy zaznamenali atleti. „Naši chlapci a děvčata vyhráli Štafetový pohár, což je soutěž smíšených štafet z 1. stupně ZŠ, republikové finále se konalo v Holešově,“ osvětluje ředitel Melichárek.

Ani tím ale ojedinělý výčet velkých úspěchů Základní školy Sportovní nekončí.

„V Poháru rozhlasu, což je tradiční a nejvýznamnější soutěž atletických talentů z druhého stupně, jsme v Trutnově brali pro změnu hned dvakrát v družstvech stříbrné medaile,“ udivuje ředitel Melichárek s tím, že tak jako samotní aktéři zaslouží ve všech úspěšných vystoupeních obdiv a dík učitelé – trenéři.

Nu a aby byla „zábava“ i z jiného soudku. Tahle škola se stala rovněž absolutním vítězem mezi slováckými školami v soutěži ve sběru papíru, elektrozařízení, železa, kovů a dalších odpadů.

„Tady dětem pomohli učitelé, ale třeba také rodiče. Pro ilustraci, nasbírali jsme za školní rok mimo jiné 45 000 kilogramů papíru,“ doplnil nadšený pan ředitel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x