Zámecký ryneček o víkendu přinese vystoupení folkloristů i držitele Anděla

Foto: Živý Zlín
ZLÍN – Baťovo město už o tomto víkendu přivítá na dvě stě folkloristů, držitele Anděla i nejlepší moravské vinaře! Prostor před zlínským zámkem bude 7. a 8. října hostit slavnosti vína a folklorní festival s názvem Zámecký ryneček.

Bohaté a barvité folklorní podhoubí zlínského regionu připomene o tomto víkendu první ročník Zámeckého rynečku. Kromě vína a hudby si návštěvníci užijí také modrotiskovou dílnu či vystoupení legendární muziky Petra Mičky. Zahraje také držitel dvou cen Anděl Tomáš Kočko & Orchestr.

Zámecký ryneček má přinést mezigenerační dialog, protože kromě už zavedených cimbálových muzik vystoupí i děti a mladí folkloristé. Město je hlavně vnímáno jako podnikatelské kvůli baťovskému odkazu. Folklor má ve Zlíně ale také své výsostné postavení a tato akce ho jen upevňuje,“ popsala ředitelka Živého Zlína Jana Kubáčová.

V sobotu bude před zámkem živo od 13 do 21 hodin, v neděli pak od 13 do 19 hodin. Během těchto dvou dnů vystoupí před zámkem více než dvě stě účinkujících. Mezi nimi nebude chybět například Bartošův soubor, Valašský soubor Kašava nebo Vonica a nedílnou součástí budou dětské soubory.

Chuťové pohárky potěší deset pečlivě vybraných vinařství, z nichž velká část udržuje tradici již po řadu generací. Chybět nebudou ani gastronomické speciality, klasické moravské i zahraniční. Výborné víno tak doplní třeba kachní paštika, domácí frgále, ale i chutné burgery, mexickou quesadillu nebo sušený hmyz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x