Zaměstnanci krajského úřadu pomohou hygienikům obvolávat rizikové kontakty nakažených

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ - S tím, jak neustále výrazně roste počet nakažených koronavirem, je pro krajské hygienické stanice stále složitější trasování rizikových kontaktů nakažených a na ně navazující obvolávání těchto kontaktů. Hygienikům proto v komunikaci s rizikovými kontakty nakažených pomohou zaměstnanci Krajského úřadu Zlínského kraje, server Zlin.cz o tom informoval Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se na nás obrátila s žádostí o personální výpomoc a my jí samozřejmě v této nelehké době vyjdeme vstříc. Do obvolávání rizikových kontaktů se zapojí více než dvacítka našich zaměstnanců, a to od středy 14. října. Aktuálně tito naši zaměstnanci absolvují potřebné zaškolení,“ sdělil ředitel Krajského úřadu Zlínského kraje Milan Štábl.

Rizikovými kontakty se rozumějí lidé, kteří se dostali do blízkého kontaktu s pozitivně testovaným pacientem. Obsahem hovoru s rizikovým kontaktem je zejména poučení o karanténě, zjištění informací o jeho zdravotním stavu a následné odeslání na testování včetně vystavení e-žádanky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x