Zaměstnanci Kroměřížské nemocnice pomohli indonéskému ostrovu

Zaměstnanci Kroměřížské nemocnice pomohli indonéskému ostrovu. Foto: Kroměřížská nemocnice
KROMĚŘÍŽ – Ostrov Sumba ve východní Indonésii zasáhl hurikán, který v zemi napáchal velké škody. Pomoci místním obyvatelům se rozhodli také zaměstnanci dětského oddělení Kroměřížské nemocnice.

Pomoci smrtícím cyklonem zasaženému ostrovu Sumba ve východní Indonésii se rozhodl personál Dětského oddělení Kroměřížské nemocnice. Kolektiv mezi sebou uspořádal sbírku, v rámci níž vybral dva tisíce korun. Za tuto částku byly následně z ostatních částí země zakoupeny potraviny a převezeny do zničené oblasti, kde se o ně podělil domorodý lid.

S celým nápadem přišla Holešovanka Iveta Šnircová Dvořáková, která turistikou nepolíbenou východní část Indonésie miluje a již mnoho let je s tamními obyvateli v kontaktu. Aby jim nyní co nejvíce pomohla, oslovila své přátele na sociálních sítích s prosbou o pomoc.

Tu vyslyšel také personál dětského oddělení, který na pomoc obyvatelům této části Indonésie zaslal dva tisíce korun, což je na tamní poměry vysoká částka. Mimo jiné se za ni dá postavit například menší obytná chýše.

Ten nápad nás okamžitě nadchl, takže jsme se domluvili, že mezi sebou uspořádáme sbírku, abychom také mohli pomoci,“ uvedla vrchní sestra oddělení Ivana Dvořáková s tím, že za vybrané peníze posléze koordinátorka pomoci nakoupila mimo jiné vejce, rýži, těstoviny, olej či pitnou vodu.

Celkem se nám prostřednictvím videohovorů podařilo za peníze od dárců pořídit od místních producentů asi dva tisíce kilogramů potravin. Poté se mi podařilo s místní vládou vyjednat, aby tuto pomoc transportovali do zatopených a zcela zničených oblastí,“ uzavírá koordinátorka akce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x