Zapálených fanoušků MHD přibývá

foto: Jan Mikuláštík
ZLÍN – Dvě desítky fanoušků, jejichž koníčkem se stala městská hromadná doprava, se sešly ve vozovém depu Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice se zástupci vedení podniku. Padla spousta pečlivě připravených otázek a nechyběla ani prohlídka areálu.

V pátek 29. dubna se před vozovou bránou do areálu DSZO sešlo dvacet mladých lidí. Nešlo však jen tak o náhodné kolemjdoucí, ale o fanoušky MHD. Po téměř roční přestávce se zde totiž uskutečnila další schůzka mladých nadšenců se zástupci firmy. A že se milovníci veřejné dopravy na schůzku opravdu pečlivě připravili, dokazovaly také četné dotazy, na které odpovídal ředitel DSZO Josef Kocháň, vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek a vedoucí dispečer Jan Tesař.

„Vysokým počtem účastníků schůzky jsme byli mile překvapeni. Viděli jsme mezi nimi mnoho nových tváří. Dostali jsme řadu i poměrně odborných dotazů a podnětů. Snažili jsme se na ně co nejlépe odpovídat, aby měli fanoušci MHD skutečně hodnověrné informace a mohli si utvářet objektivní představu o tom, co se děje v zákulisí dopravní společnosti, jaké problémy řešíme, co připravujeme do budoucna. Bylo to přínosem i pro nás. Tato spolupráce s fanoušky se nám dlouhodobě osvědčuje. Nejeden z nich si později zvolí městskou hromadnou dopravu i jako své životní povolání,“ řekl po schůzce ředitel DSZO Josef Kocháň.

Udržování úzkých kontaktů s mladými fanoušky HD je dlouholetou úspěšnou strategií DSZO. Vždyť i někteří současní řidiči, dispečeři a mechanici pocházejí z řad původně dětských a studentských fanoušků.  Do řad zaměstnanců společnosti se tak dostávají lidé, kteří nejen hledají práci, ale kteří k ní mají i silný vztah a pro které je tato práce i osobním zájmem a koníčkem.

„Pokud někdo projeví zájem, rádi umožňujeme i exkurze celých tříd ze středních škol či učilišť do našich provozů,“ doplnil vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.

Nutno také dodat, že pro některé mladé nadšené lidi, kteří si zajistili příslušná řidičská oprávnění, se řízení trolejbusu nebo autobusu stalo také vítanou formou studentského přivýdělku – jako brigáda o víkendech či o prázdninách.

„V setkávání s fanoušky MHD budeme určitě pokračovat i v budoucnu,“ ujistil nakonec spokojeně ředitel DSZO.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x