Zdecimovaní Berani přišli o další hráče, s vedoucí Třebíčí padli 1:3

Hokejisté Zlína (žluté dresy) prohráli doma s Třebíčí 1:3. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Zlínským hokejistům nedělní předehrávka 46. kola Chance ligy výsledkově nevyšla. Berani podlehli vedoucí Třebíči 1:3 a zůstali sedmí. Naopak Horácká Slavia navýšila svůj náskok v čele tabulky, před druhou Porubu vede už o osm bodů.

Zápas byl vyrovnaný. Byli jsme aktivní, soupeře přestříleli, ale vyložených šancí tam moc nebylo. Třebíč byla šťastnější. Góly ale dala po našich chybách. My jsme naopak zaváhání protivníka nedokázali potrestat,“ uvedl trenér Zlína Miloš Říha mladší.

Berani nastoupili do zápasu vinou virózy a marodky v dost improvizované sestavě, přesto s lídrem Chance ligy dlouho drželi krok. Po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný 1:1.

Je škoda, že jsme nemohli nastoupit v kompletní sestavě. V noci nám padlo hned několik hráčů i během zápasu někteří odstoupili, takže to bylo složité, ale nechci se na to vymlouvat. Kluci, co nastoupili, odvedli naprosté maximum,“ chválí Říha mladíky.

V závěrečné části ale hosté potvrdili skvělou formu a brankami Bittnera a Psoty strhli vítězství na svoji stranu.

Věděli jsme, že Zlín v předchozích zápasech zlepšil výsledky a získal spoustu bodů. Využili jsme ligovou pauzu, abychom se na utkání připravili na soupeře a dále po kondiční stránce. Soupeř hrál dobře z obrany, byl v první třetině více na puku a dobře forčekoval. Neměl vyložené tutové šance, spíše jen střely z dálky. Nám se podařila jedna střela a šli jsme do vedení. Domácí měli ve druhé třetině větší tlak, zatímco my jsme nastřelili tyč. Zlín poté využil přesilovku a vyrovnal stav. Ve třetí třetině jsme chtěli být trpěliví a dobře bránit. Podařilo se nám vstřelit gól, dále přišla pojistka v podobě třetího gólu a závěr utkání jsme již ubojovali. Soupeř byl aktivnější, byl více na puku, ale nedostával se do vyložených šancí. Jsme velmi rádi, že si ze Zlína odvážíme tříbodovou výhru,“ uvedl hlavní trenér Třebíče Kamil Pokorný.

Horáci se výhrou přiblížili k celkovému triumfu v základní části, což se jim nikdy předtím nepodařilo.

Naopak Zlín si prohrou v podstatě zavřel dveře do první šestky a ve zbývajících duelech musí dávat pozor, aby nevypadl z pozic, které mu zaručují postup do play off. Aktuálně má totiž před dvanáctým Sokolovem jen pětibodový náskok, navíc má o odehraný zápas víc.

Komplikace je to obrovská,“ připustil Říha.

Chance liga, 46. kolo –

PSG Berani Zlín – SK Horácká Slavia Třebíč 1:3(0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Gago (Köhler, Z. Sedlák ml.) – 19. Poizl (Matyáš Svoboda, Matěj Novák), 43. Bittner (Matěj Novák, Matyáš Svoboda), 53. Psota (Bořuta, Dočekal). Rozhodčí: Kostourek, Jaroš – Blažek, Veselý. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 2 521. Střely na branku: 27:17.

Zlín: Huf – Gazda, Husa, Riedl, Suhrada, Talafa, M. Novotný, M. Zbořil – Z. Sedlák ml., Gago, M. Lang – Kubiš, Hejcman, Frömel – Köhler, Sadovikov, P. Sedláček – Luža, J. Čechmánek. Trenéři: M. Říha ml., Z. Sedlák, Horák.

Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, M. Furch, L. Forman, Vodička, Poizl, Fajmon – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Malý, Klímek – I. Sedláček, D. Michálek, Pšenička – Matěj Novák, Šilhavý, Matyáš Svoboda. Trenéři: Pokorný, Barvíř.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x