Zdeněk Grygera: na ligu se vždycky těším

Zdeněk Grygera. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Už je to deset let, co se v anglickém Fulhamu završila skvělá hráčská kariéra Zdeňka Grygery. Byl mimo jiné oporou Ajaxu Amsterdam či Juventusu Turín. A pro zajímavost, je do dvacet let, co přispěl proměněnou penaltou proti výběru Francie ke zlatu české jedenadvacítky. A když jsme u toho vzpomínání, uplynulo čtvrtstoletí, co se šikovný mladíček vydal coby mládežník do Zlína. Ale na vzpomínání zase tak moc tento dvaačtyřicetiletý elegantní muž není...

Takže se díváme zpět jen miniaturně, jaké bylo a je horké pracovní léto?

Velmi pracovní, řekl bych. Přivedli jsme nového titulárního partnera Trinity Bank, to samo o sobě dalo hodně práce, máme i další partnery. Dá se říci, že jsme spokojeni.

Samozřejmě máte v gesci i pohyb v hráčském kádru…

Změn bylo dost, to je jasné, naposledy jsme dotáhli hostování Silného do útoku, věřím, že se mu u nás bude dařit, hodně potřebujeme kvalitního koncového hráče.

Jak vidíte ligu v celkovém pohledu. Mění se vám před očima?

Určitě ano, divákům také. Liga se mění po všech stránkách. Po stránce marketingu, zázemí klubů, využívání nejnovějších poznatků na sociálních sítích i moderní techniky pro trenéry. Vyšší je nasazení, intenzita hry. Chceme obstát a rozhodně nezaostávat. Třebaže je srovnání například s pražskými S poněkud složité.

Jaké si klub dává s novým titulárním sponzorem cíle na prahu osmé sezóny v řadě mezi českou elitou cíle?

Jsme realisté, ale optimisté. Do ligy už léta patříme, rádi bychom na konci sezóny dosáhli na středovou skupinu.

Jménem všech zlínských fanynek vám vyřizuji, že vypadáte skvěle, co vy na to?

Jak vás znám, může být tahle lichotka také z vaší hlavy a dámy s tím nemusejí mít tolik společného. Ale budiž, základem je dobrá fyzička, dnes jsem si například vyšlápl na kole na Hostýn.

Takže dobrá nálada a těšení se na ligu?

Ano, přesně tak. Vždycky se těším. Moc rád bych byl, kdyby nám vyšel úvod. Hrajeme proti silné Mladé Boleslavi s exzlínským trenérem Pavlem Hoftychem. Body by byly skvělé, začátek je hodně důležitý. Těším se, že přijde hodně fanoušků a pomohou nám.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x