Žena bezdůvodně volala na linky tísňového volání. Hrozí jí vysoká pokuta

Ilustrační foto: Policie ČR
OTROKOVICE – O tom, jak a kdy používat linky tísňového volání, se učí už děti na základních školách. Jak se ale ukázalo v případě ženy z Otrokovic, ne všem utkví základní pravidla v paměti.

Jednačtyřicetiletá žena z Otrokovic se rozhodla, že potrápí trpělivost policie a zdravotnické záchranné služby. V jediný den totiž patnáctkrát zvedla telefon a volala na tísňové volání policie. Podobně blokovala v dalších šesti případech linku zdravotníků. Během hovorů přitom sdělovala nesmyslné informace.

„Žena například potřebovala policistům sdělit, kolik peněz ji stál pohřeb nebo ji zajímalo, zda mají policisté rádi bílé maso. Po upozornění operačního důstojníka, že se v těchto případech nejedná o tísňové volání, se většinou žena stala agresivní a útočila na policisty různými vulgarismy,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Po několikátém nesmyslném volání vyslal operační důstojník k ženě domů hlídku policistů z Otrokovic. Ti skutečně nekalou telefonistku našli. K jejich údivu jim okamžitě řekla, že vaří polévku a má zlomné všechny končetiny. Na první pohled ale zraněná nebyla, nicméně policisté tušili, že v patnáct hodin odpoledne je silně pod vlivem alkoholu. A nemýlili se.

„Dechová zkouška u ní ukázala hodnotu 2,46 promile alkoholu. Aby policisté zamezili neustálému blokování tísňových linek, ženu zajistili a po prohlídce lékařem převezli do protialkoholní záchytné stanice. Za přestupek na úseku zákona o elektronických komunikacích jí ve správním řízení hrozí pokuta až do výše 200 tisíc korun,“ uzavírá Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x