Žena přecházela ve Zlíně čtyřproudovou silnici na červenou, vešla přímo před projíždějící auto

ZLÍN – Devětapadesátiletá žena spěchala ve středu před šestou hodinou ráno na trolejbus, a rozhodla se proto přejít čtyřproudovou vozovku i přes to, že semafor signalizoval pro chodce červenou. Trolejbus nestihla, místo toho skončila po srážce s osobním vozidlem se zraněním v nemocnici.

Dvaatřicetiletý řidič vozidla značky KIA jel na třídě T. Bati ve Zlíně-Prštném ve směru od Otrokovic v pravém jízdním pruhu. Na zelený světelný signál se rozjel a pravděpodobně si přitom nevšiml chodkyně, která šla po přechodu pro chodce na červený světelný signál, a srazil ji.

Chodkyně po střetu upadla na chodník. Řidič za křižovatkou ihned zastavil, aby zjistil, zda žena neutrpěla zranění,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dechové zkoušky u obou účastníků dopravní nehody byly negativní.

Veškeré další okolnosti tohoto střetu jsou nyní v šetření zlínských dopravních policistů. Policie však žádá o pomoc také možné svědky události.

Pokud jste ve středu před šestou hodinou ráno projížděli Zlínem, případně jste procházeli kolem nákupního střediska Albert ve Zlíně-Prštném a viděli střet vozidla a chodkyně, nebo máte tuto událost natočenu na kameře, volejte na linku 158,“ prosí za policii Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x