Zimní stadion Luďka Čajky má nové mantinely. Hokejisté budou více chránění, těší Vlacha

Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně se může pochlubit novými mantinely. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Zimní stadion Luďka Čajky ve Zlíně se pyšní novými mantinely, které byly nainstalovány na přelomu května a června. Hokejoví Berani si nové hrazení poprvé vyzkouší po letní dovolené.

Určitě to pomůže k ochraně zdraví hráčů,“ je přesvědčený hlavní trenér PSG Berani Zlín Rostislav Vlach.

Při nárazu na původní mantinely s tvrdým plexisklem jsme byli svědky více zranění ramen nebo žeber hráčů. Pružná plexiskla nyní částečně odpruží nárazy a více ochrání hráče. Je to velké plus, neboť rychlost a tvrdost hry se enormně zvýšily. Hokejisté budou více chránění a věřím, že vymizí vážnější zranění,“ věří někdejší reprezentant.

Na Zimním stadionu Luďka Čajky měnili kompletní ohrazení za nové flexibilní mantinely, které odpovídají podmínkám licenčního řádu, podle kterého by se hrála i případná baráž o extraligu.

Mantinely jsou v dnešní době železné konstrukce. Jedná se o žárově zinkované profily, na ně jsou přinýtovány polyetylenové desky a ty jsou ještě přikryty třímilimetrovým polykarbonátem. Na nadstavbu jsme použili lítá plexiskla o síle 15 milimetrů s povrchovou úpravou proti poškrábání,“ informuje ředitel zimních stadionů ve Zlíně David Navrátil.

Stávající mantinely z hlavního stadionu se použijí v sousední PSG aréně, kde nahradí ty původní, které zlínští činovníci převezou na hokejbalové hřiště do Malenovic.

PSG aréna je vedle mládežnických a žákovských týmů využívá i pro trénink a zápasy sledge hokejistů. Probíhá zde úprava mantinelu pro sledge hokej v místech střídaček a trestných lavic. Celá akce na obou stadionech by měla být v příštích dnech dokončena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x