Zlín čeká léto plné oprav. Stavební práce omezí dopravu na silnici I/49, u Kudlovské přehrady a ve Vavrečkově ulici

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Pořádnou dávkou trpělivosti se musí obrnit řidiči a chodci ve Zlíně v následujících měsících. Krajské město totiž čeká léto plné dopravních staveb a oprav, které omezí provoz i pohyb chodců. Většina z nich začne už na začátku června.

Snažili jsme se práce na území města Zlína zkoordinovat tak, aby co nejméně zasáhly obyvatele. Samozřejmě, nějaká omezení budou. Nejsložitější opravu pro dopravní toky provede ŘSD v době státních svátků na přelomu června a července, a to opravu ulice Osvoboditelů kolem městského divadla. Snažili jsme se v tomto roce omezit opravy v centru na minimum a pracujeme spíše v okrajových částech města,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Michal Čížek.

Mezi hlavní stavby v centru Zlína bude patřit modernizace komunikace ve Vavrečkově ulici a oprava mostu s chodníkem u Kudlovské přehrady.

Stavaři zamíří nejdříve do Vavrečkovy ulice a na náměstí Práce. Přípravné práce se zahájí už v pondělí 3. června a uzavírka ulice Vavrečkovy začne platit od pondělí 10. června,“ upřesnil mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Stavební práce by v těchto místech měly skončit do startu Barum Rally Zlín, tedy do 16. srpna. Náklady se odhadují na 6 milionů korun.

Tato stavba si vyžádá uzavírky a změnu linky MHD č. 38, která bude jezdit po objízdné trase. Cestující proto musí počítat s časovou prodlevou,“ pokračoval Melzer.

Zcela zásadní změnu čeká most přes Kudlovský potok u Centroprojektu. V plánu je demolice lávky, na které je umístěn chodník podél hráze lemující ulici Štefánikovu, a oprava silnice. Práce vyjdou na více než 10 milionů korun.

Stavební práce se zásadním omezením provozu v jednom jízdním pruhu u Kudlovské přehrady se mají uskutečnit v termínu od 9. července, kdy končí uzavírka ulice Antonínova, kterou provádí ŘSD. Průjezd v obou směrech u Kudlovské přehrady by měl být obnoven do konce letních prázdnin. Předání hotového díla se odhaduje v termínu do konce října,“ uvedl Michal Čížek.

Nejvýraznější dopad na provoz v centru Zlína bude mít rekonstrukce silnice I/49 v ulici Osvoboditelů. Konkrétně půjde o úsek od křižovatky s ulicí Štefánikova po silnici I/49, pokračovat se bude ve směru na Otrokovice ke křižovatce ulice Antonínova. Stavební práce začnou v sobotu 29. června a skončí 15. srpna.

--> --> --> --> -->