Zlín čekají dvě dopravní omezení. Kde a na jak dlouho?

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Hned na dvě dopravní omezení se v nejbližších dnech musí připravit řidiči ve Zlíně. K prvnímu dojde už od zítřka na Kocandě na sídlišti Jižní Svahy, od pátku 1. července pak v ulici Cecilka na Příluku, kde potrvá až do poloviny října.

K prvnímu dopravnímu omezení dojde od středy 29. června na Jižních Svazích na Kocandě, kde budou probíhat stavební práce spojené s výstavbou okružní křižovatky na silnici III/49018 a točny MHD. Až do pondělí 4. července se zde bude pokládat živice v prostoru zadní části současné točny MHD.

Provoz bude veden jako dosud po provizorně vytvořené trase řízené semafory. Od 7. července budou probíhat přípravné práce na II. etapu, jež bude obsahovat výstavbu okružní křižovatky. Zde se se stavebními pracemi a frézováním začne v týdnu od 11. července,“ uvedl tiskový mluvčí města Zlín Tomáš Melzer.

K delšímu dopravnímu omezení dojde od července do poloviny října na hlavním tahu průmyslovou zónou na Příluku, konkrétně v ulici Cecilka. Důvodem je výstavba nové okružní křižovatky u místního fotbalového hřiště.

Stavební úpravy budou rozděleny do tří etap, kdy první dvě započnou v termínech od 1. července do 10. srpna a od 11. srpna do 10. září.

Stavebníci odstraní stávající konstrukce vozovky a zpevněných ploch, provedou odkopy, odvodnění, nové konstrukce vozovky a chodníků, a zrealizují obruby, dlažby a povrch okružní křižovatky,“ popsal rozsah prací Tomáš Melzer.

Třetí etapa potrvá od 11. září do 11. října a bude zahrnovat dokončovací práce v podobě realizace nových konstrukcí vozovky a chodníků, obrub, dlažeb, dokončení povrchu okružní křižovatky včetně vodorovného i svislého dopravního značení.

Každá etapa uzavře jeden jízdní pruh, případně část ulice Cecilka, kde dopravu budou řídit semafory. Vždy však bude zachován průjezd alespoň jedním jízdním pruhem, aby byla zachována plynulost provozu,“ dodal Tomáš Melzer.

Město upozorňuje, že termíny u obou akcí se mohou v průběhu stavebních prací měnit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x