Zlín čekají plánovaná dopravní omezení

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN - Projet Zlínem nebude tak snadné, chystají se totiž různá dopravní omezení. Serveru Zlin.cz to řekl zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Dopravní omezení si vyžádá konání několika sportovních akcí.

Už dnes, v neděli 13. září, se na zlínském fotbalovém stadionu Letná uskuteční utkání 3. kola nejvyšší fotbalové soutěže, kdy domácí Ševci přivítají soupeře z brněnské Zbrojovky. Utkání bylo vyhodnoceno jako rizikové a v lokalitě Cigánov i v okolí stadionu platí přechodná úprava silničního provozu, která omezuje zastavení a stání vozidel. Podobná omezení lze očekávat také při dalším domácím fotbalovém utkání s Olomoucí, které se odehraje v sobotu 26. září.

„Děkujeme řidičům, kteří místa poblíž stadionu využívají k parkování, za respektování dopravního značení,“ vzkázal Janík.

O týden později, o víkendu 19.–20. září 2020, se ve Zlíně uskuteční 2. ročník Supersprint Triatlonu Zlín 2020. Ten přinese opět uzavírky v centru Zlína, konkrétně v ulici Hradská, náměstí T. G. Masaryka a v lokalitě Růmy. Z centra Zlína na Kudlov se tak řidiči dostanou pouze kolem Lesního hřbitova nebo přes Jaroslavice.

V neděli 4. října se ve Zlíně uskuteční závod horských kol Zlínská 50. Závodníci se vydají kolem baťovských domků ve čtvrti Letná do lesů nad Zlínem až k Hradu Malenovice a při cestě zpátky vystoupají k Majáku na Tlusté hoře. Dopravní omezení se tak dotknou ulice U Zimního stadionu, Pod Rozhlednou a parkovišť pod sportovní halou i dalších.

V neděli 18. října 2020 od 9.30 do 13.00 hodin se pak v centru Zlína uskuteční tradiční městský běh Přes valašské kotáry – běh Zlínem. Závodníci budou startovat na náměstí Míru, odkud poběží přes tržiště, sad Svobody a ulici Bartošova zpět na náměstí

„V této souvislosti důrazně doporučujeme obyvatelům Zlína, aby se s předstihem seznámili s plánovanými dopravními omezeními a vždy dbali pokynů pořadatelů, strážníků i policistů,“ dodal Janík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x