Zlín – České Budějovice. Fandové, přijďte pomoci

Foto: FC Zlín
ZLÍN - Obrovská euforie zavládla před pár dny po vyrovnávací trefě Lukáše Bartošáka v Karviné. Ten gól může být extrémně důležitý, ale to se teprve uvidí. Stejně důležitý zápas hrají ševci ve čtvrtek na svém stadionu. Zase to bude nesmírně napínavé. Jejich soupeř z jihu Čech má o nicotný bodík více. Zlínu by se nesmírně hodila výhra.

„Říkali jsme si po zápase v Karviné s Tondou Fantišem, že se nám po Bártově vyrovnávacím gólu chtělo brečet, taková to byla euforie,“ vybavuje si pár desítek hodin poté zlínský obránce a srdcař Martin Cedidla.

Jenže teď jde o to, aby se žlutým chlapcům nechtělo brečet vzteky po utkání s Jihočechy.

„No je to zdánlivě jednoduché, ale přitom složité. Nesmíme prostě dělat chyby, toho se musíme vyvarovat. To je základ, no a pak si to prostě musíme ubojovat, když vyhrajeme, bude nám hodně líp, ale pravda leží na hřišti, dáme do toho všechno a rádi budeme za podporu našich věrných fanoušků, moc dobře víme, co je ve hře,“ zve na Letnou na čtvrteční 17. hodinu Martin Cedidla.

Asistent trenéra Červenky Lukáš Motal má docela jasno.

„Věřím, že ten gól v Karviné kluky nabudí. Hrajeme dvakrát doma, Budějovice hrají o všechno, Bohemka v neděli jen o prestiž, důležité bude zvládnout oba zápasy, je to prostě na nás,“ říká.

Na zlínské Letné by mělo být ve čtvrtek plno. Jde skutečně o hodně.

„Já bych byl za výhru moc rád, potřebujeme nalít do fanouškovských řad zase víru a optimismus, zkoušení nervů už bylo fakt dost,“ nabádá své každodenní souputníky i správce stadionu Ladislav Podmela slavící v těchto hodinách krásné životní jubileum.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x