Zlín jede na Zbrojovku. Jak to vidí Petr Uličný?

Ilustrační foto (Foto: FC Fastav Zlín)
ZLÍN/BRNO - Dvakrát vstoupil do téže řeky, co dvakrát, vlastně dvakrát dvakrát. On je vůbec trenérský doyen Petr Uličný na věci výjimečné, a tak není divu, že popírá letité úsloví. Jeho pohled na sobotní duel 19. kola Fortuna ligy mezi brněnskou Zbrojovkou a Fastavem Zlín je proto zasvěcený a jako vždy také osobitý.

„Oba kluby jsem opravdu vedl hned dvakrát a mohu s klidným svědomím říci, že jsou vedle mé Olomouce, kde bydlím, opravdové srdcovky,“ vyznává se Uličný, který ve čtvrtek slavil 71. narozeniny.

„Trénoval jsem současného šéfa brněnské kabiny Ríšu Dostálka, velmi dobře se znám a vážím si Boba Páníka, který vede Zlín. Oba týmy nutně potřebují body, Zbrojovka ještě o fous více, mně z toho v tom mrazivém počasí vychází remíza,“ zamyslel se Uličný.

K narozeninám mu přála velikánská spousta lidí z celého fotbalového hnutí.

„Chci každému moc poděkovat, asi úplně nejvíce mne dostali dva moji bývalí svěřenci ze Zlína, dnešní trenéři Liberce Pavel Hoftych a Mirek Holeňák. Vyrobili mi fakt originální video, u kterého jsme se s manželkou zasmáli tak, až nám chvílemi tekly slzy,“ vyprávěl populární „John.“

Zápas obou moravských rivalů ale podle něj žádná švanda nebude. „Tak to ani náhodou, čekám tvrdý boj o každičký metr trávníku. Já sám jsem jako fotbalista hru v zimě přímo nesnášel, dnes jsou ale trávníky vyhřívané, to je výhoda. To že se hraje v tomto období mne netěší, souvislosti ale samozřejmě chápu,“ dodává věčně dobře naladěný muž.

Ten působil coby trenér kromě Olomouce, Zlína a Brna na řadě dalších míst, třeba v Uničově, Havířově, Ostravě, Plzni, na pražském Žižkově, v Opavě, Hradci Králové, slovenském Ružomberoku a na sklonku kariéry i ve Znojmě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x