Zlín vyhlásil soutěž na proměnu prostoru pod sportovní halou

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – Zlín vyhlásil architektonicko-urbanistickou soutěž na proměnu prostoru pod sportovní halou na Březnické ulici, návrhy je možné posílat do konce února. Město předpokládá vznik polyfunkčního komplexu, který bude přínosem pro centrum, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Už na jaro se uskutečnila Výzva v srdci Zlína, ve které lidé, firmy i instituce mohly podávat návrhy a projektové záměry na využití plochy o velikosti 2,5 hektaru, kterou vlastní město. „Z průzkumu mezi obyvateli a firmami vzešly podněty k využití například pro velký parkovací dům, malometrážní byty, aquapark, muzeum veteránů a další,“ vyjmenoval Melzer.

Nyní město vyhlásilo soutěž. Předmětem bude zpracování urbanistického návrhu území vymezeného ulicemi Březnická, Mostní, U Zimního stadionu a stávající sportovní halou. „Město jako zadavatel předpokládá vznik polyfunkčního stavebního komplexu, který bude přínosem pro centrum města a vhodně doplní své okolí funkčně i prostorově,“ řekl Melzer.

Mezi uvažovanými záměry na daném území jsou podle něj muzeum veteránů, cvičná sportovní hala, bydlení, nebo komerční prostory, to vše s důrazem na kvalitu vytvořeného veřejného prostoru. „Prostor pod sportovní halou chceme využít co nejlépe. Naším cílem je vybudovat v rámci tohoto území funkční veřejný prostor, který přispěje ke zvýšení kvality života obyvatel celého města i čtvrti Letná. V dané lokalitě bychom chtěli navrhnout sportovní, kulturní, bytové i obchodní plochy, aby byl prostor atraktivní po celý den,“ řekl náměstek pro oblast majetku a rozvojových ploch Pavel Brada. V prostoru podle něj bude i parkovací dům. „Vzhledem k důležitosti tohoto prostoru jsme šli cestou architektonické soutěže, abychom mohli vybrat skutečně to nejkvalitnější řešení. Jsem velmi zvědavý na výsledek soutěže,“ uvedl Brada.

Primátor Jiří Korec věří, že lokalita vhodně doplní i připravovanou rekonstrukci kina, které je v blízkém sousedství. „Oproti původnímu předpokladu bude poskytnut dostatečný časový prostor pro soutěžící, aby tím nebylo ohroženo množství a kvalita doručených návrhů. Termín odevzdání soutěžních návrhů je stanoven na konec února 2021. Na konci března by měly být známy výsledky soutěže. O výsledku soutěže rozhodne na základě doporučení poroty Rada města Zlína,“ řekl Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x