Město Zlín zjišťuje akce, které budou i po 22. hodině

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN – Zlín žádá o informace pořadatele letošních kulturních a sportovních akcí, jejichž ukončení je v plánu až po 22:00. U akce nespecifikované ve vyhlášce je potřeba zavčasu předat požadavek na zamýšlené posunutí doby nočního klidu, řekl serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Ve 22:00 platí noční klid. Vyhláška specifikuje akce, které mají prodlouženou dobu. Požadavek na podání informací se týká pořadatelů takových akcí, které se nebudou konat ve dnech a na místech s prodlouženou dobou počátku nočního klidu. Dny a místa definuje obecně závazná vyhláška, která stanovuje vymezení kratší nebo žádné doby nočního klidu. „Záměr je třeba oznámit nejpozději do 2. března do 14:00 na odbor kultury a památkové péče zlínského magistrátu,“ upozornil Melzer.

Podněty lze posílat i na email bohumilstencl@zlin.eu. „V případě, že pořadatelé mají v plánu uspořádat akci končící po 22. hodině, která není specifikována v aktuální příloze vyhlášky, je třeba na odbor kultury zavčas předat požadavek na zamýšlené posunutí doby nočního klidu. V případě, že význam akce tento posun odůvodní, může být uvedená vyhláška novelizována Zastupitelstvem města Zlína,“ řekla vedoucí odboru kultury Eva Ryndová.

Podle ní je ale proces administrativně a časově poměrně zdlouhavý. „Proto na pořadatele na počátku každého roku apelujeme, aby nám zavčas oznámili záměry takovýchto akcí na příslušný rok,“ dodala Ryndová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x