Zlíňané podpoří Ukrajinu benefičním koncertem

Foto: Živý Zlín
ZLÍN – Kromě přímé materiální a finanční pomoci chce Zlín podpořit Ukrajinu také uměním. Už v sobotu 5. března proto na náměstí Míru uspořádá benefiční koncert Zlín pro Ukrajinu, na kterém od 16 hodin vystoupí zlínské kapely různých žánrů.

Akci Zlín pro Ukrajinu podpoří svým vystoupením řada kapel a muzikantů. Bez nároku na honorář zahrají Franc Alpa, Petr Vítek, Hluchý dovrat, Eliška Lajdová, beatboxer PJ, Mers, Bolek Vjaclovsky, Leon a Joe Cocker Forever. Zazní také ukrajinská hymna v podání Heleny Arseniuk. Celým programem provedou moderátoři Českého rozhlasu Zlín, Markéta Janíková a Pavel Vacek.

Z pozice města jsme podpořili Ukrajinu finančním darem ve výši jeden milion korun. Další milion korun je vyčleněn na pomoc ukrajinským občanům, kteří dorazí do Zlína. Přemýšleli jsme, jak ještě bychom mohli Ukrajině pomoci a rozhodli jsme se uspořádat mimořádný koncert prostřednictvím městské příspěvkové organizace Živý Zlín. Děkuji organizátorům, muzikantům a dalším partnerům za rychlou realizaci této dobročinné akce, na kterou všechny srdečně zvu,“ uvedl zlínský primátor Jiří Korec.

Finanční pomoc mohou lidé posílat dvěma cestami na zavedené sbírky. První z nich je dárcovská SMS ve výši 30, 60 nebo 90 Kč. Stačí zaslat na telefonní číslo 87 777 zprávu ve tvaru DMS SOSUKRAJINA 30, DMS SOSUKRAJINA 60 nebo DMS SOSUKRAJINA 90, a to podle zvolené částky. Finanční prostředky mohou lidé darovat také Člověku v tísni prostřednictvím účtu 93209320/0300.

Na zámku Zlín tento týden také dočasně funguje městské sběrné místo materiální pomoci Ukrajině ve spolupráci se Skautským krizovým centrem Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x