Zlínská filharmonie sklidila na charitativním koncertu aplaus vestoje

Foto: Jiří Balát
ZLÍN - Filharmonie Bohuslava Martinů se v pátek ve Zlíně publiku představila na netradičním místě. Na platformě Baťova institutu se uskutečnil charitativní koncert, na kterém zazněly slavné melodie rodiny Straussů pod taktovkou šéfdirigenta Roberta Kružíka.

Návštěvníci byli z koncertu nadšení. Pod širým nebem si přišlo nejkrásnější vídeňské valčíky, polky, pochody a čardáše poslechnout 365 lidí, kteří hudebníky ocenili dlouhými ovacemi vestoje.

Velké poděkování patří hudebníkům skvělé zlínské Filharmonie Bohuslava Martinů a všem, kteří se na charitativním koncertu podíleli. Děkuji také všem návštěvníkům, kteří přišli podpořit dobrou věc. Věřím, že dnešní večer byl pro všechny zúčastněné krásným hudebním zážitkem,“ řekla ředitelka 14|15 Baťova institutu Petra Kubíková.

Charitativní koncert se konal na podporu odlehčovací služby v pobytové formě Dotek Vizovice a pečovatelské služby a denního stacionáře Letokruhy. Výtěžek ze vstupného ve výši 34 600 korun, ke kterému bude připočten příspěvek návštěvníků do kasiček, bude předán zástupcům těchto organizací.

Open-air koncerty dokazují, že vážná hudba nemusí být vůbec vážná. A zrovna tak se dá přistoupit i k vážným situacím ve stacionářích s nadhledem a lehkostí, především když se na důležité věci najdou peníze. I na to slouží charitativní koncerty, díky kterým se dají zvládat i náročné životní situace,“ uvedla radní Zlínského kraje pro oblast školství Zuzana Fišerová.

Večer zhodnotila také statutární náměstkyně hejtmana Zlínského kraje Hana Ančincová. „Jsem velmi ráda, že výtěžek z akce putuje na podporu činnosti organizacím, které pomáhají seniorům a lidem se zdravotním omezením. Velký dík patří organizátorům této akce a také všem zúčastněným, kteří přispěli na podporu našich blízkých,“ dodala Hana Ančincová.

--> --> --> --> -->