Zlínská krytá padesátka trochu jinak. Vodu dočasně vystřídal prach

Foto: zlin.cz
ZLÍN - V čase pořádných vedřin je pohled do zlínského padesátimetrového bazénu pod střechou opravdu unikátní. Pohybuje se zde několik řemeslníků, prachu jako na správném staveništi. Vodu byste tu teď hledali marně...

Na ochozu ředitel společnosti STEZA, která spravuje nejen areál Zimních lázní, ale i další koupaliště ve Zlíně, Lubomír Matoušek.

Copak se nám to tu děje, pane řediteli?

Mrkněte dolů, tento pohled není úplně častý. Máme plánovanou opravu bazénu, vyměňujeme dlažbu na dně bazénu, která se nám postupně začala odlupovat.

Jak vypadá nevšední oprava časově?

Začali jsme na začátku posledního týdne měsíce června, harmonogram prací je nastaven tak, abychom mohli hotovo ohlásit na konci prázdnin. Celé by to mělo vyjít zhruba na 4 miliony korun.

Jedna paní povídala, a to prosím doslova, že se v areálu pořád něco opravuje…

A nebyla moc nadšená, že je to tak… Jen na vysvětlenou, musíme areál udržovat v provozuschopném stavu vlastně pořád. Moc dobře víme, že kdybychom cokoliv zanedbali, tak nám, nejen obrazně řečeno, může část našich objektů spadnout na hlavu. Údržba má svůj řád, my se zákazníkům za menší komfort omlouváme, ale tak to prostě je. Musíme také vycházet z přidělených peněz.

Kam se tedy v těchto horkých dnech vydat?

Pokud se týče našich Zimních lázní, jak se tu už po generace říká, pak nabízíme venkovní a zastřešenou pětadvacítku, stejně tak dětský bazén a brouzdaliště. Což samozřejmě není vše, máme otevřena koupaliště Panorama a Zelené.

Kde bývá větší nával vodomilů?

To je zajímavé. Když je více horko, pak na Zeleném, kde jsou travnaté pláže, mírné ochlazení pak vede rekreanty na Panoramu, ta má více betonu.

A ještě s dovolením váš výhled. Jaké bude letošní léto?

Nejsem věštec, ale kdybych si měl tipnout, řekl bych, že se po současné vlně veder ochladí a prázdniny budou teplotně řekněme normální.

Co si jako provozovatelé vlastně přejete, horké dny, nebo spíše pětadvacítky na teploměru?

Možná vás překvapím, ale je to ekonomicky téměř jedno. My musíme vždycky počítat a máme zkušenost, že si obě velká koupaliště vždy vedou podobně, ať je tepleji nebo chladněji. Zpravidla to vychází tak, že musíme provoz pokaždé na obou místech dotovat částkou kolem milionu korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x