Zlínská radnice i Baťův mrakodrap se rozsvítí v sokolských barvách

Zlínská radnice se rozsvítí v sokolských barvách. Foto: Zlin.eu
ZLÍN – U příležitosti 160. výročí založení Sokola bude ve středu 16. února nasvícena budova radnice Magistrátu města Zlína v sokolských barvách. Červeně a bíle bude radnice nasvícena od setmění až do čtvrtečních ranních hodin. Zářit bude i Baťův mrakodrap.

Sokol neboli Česká obec sokolská, je největší tělovýchovnou organizací v České republice. Jeho oddíly fungují ve více než 1000 obcích.

Sokol má projekty i pro nejmenší děti, které jsou realizovány v mateřských školách, v sokolských jednotách a v dalších volnočasových zařízeních. Projekt rozvíjí pohybovou gramotnost a učí lásce nejen k pohybu. Sokolu přeji, aby byl i nadále jednotou, která bude zajímavá pro všechny věkové kategorie sportovců,“ sdělila Kateřina Francová, náměstkyně primátora pro oblast školství a sportu.

„Sokol byl vždy symbolem sportu a věřím, že do svých řad naláká i v dalších letech řadu cvičenců,“ řekl Jiří Jaroš, krajský radní pro mládež a sport.

První sokolskou jednotu založili v roce 1862 Miroslav Tyrš a Jindřich Fügner. Česká obec sokolská patří v České republice k nejpočetnějším občanským sdružením. Členská základna čítá kolem 160 000 cvičenců, kteří se věnují nejen sportu a pohybovým aktivitám, ale také kulturní a vlastenecké činnosti.

Sokolské oddíly najdete ve více než 1000 obcích po celé republice. Členové mají možnost se věnovat výkonnostnímu i nesoutěžnímu, všestrannému rozvoji svého těla i ducha.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x