Zlínská radnice nechá postavit 31 nových bytů. Kde budou stát?

Vizualizace nového bytového domu. Foto: Město Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice nechá postavit 31 nových bytů. Nájemní bytový dům by měl vyrůst v Prštném v ulici Na Slanici, kde se před několika lety uskutečnila demolice nevyhovujícího domu. Hotovo by mohlo být už v roce 2025, kdy by se měli nastěhovat první nájemníci.

Město na výstavbu bytového domu uvolní z vlastního rozpočtu 63 milionů korun, 25 milionů korun by měla pokrýt státní dotace. Předpokládá se, že stavba bude zahájena na jaře 2024 po úpravách pozemku.

Nyní již máme vybraného dodavatele a vysoutěžená cena je oproti původnímu předpokladu nižší. Do výsledné ceny se promítl současný pokles vytíženosti stavebních firem,“ uvedl radní pro oblast bydlení Jiří Robenek.

Město nabídne v novém čtyřpodlažním bytovém domě Na Slanici celkem 28 bytových jednotek velikosti 3+kk a 3 malé byty 1+kk. Obyvatelé budou mít k dispozici 31 sklepů, 14 garáží a před domem 24 parkovacích míst. Na východní a západní straně domu budou balkony.

Výstavba nových bytů je jednou ze společných priorit současného vedení města. Poslední bytová výstavba proběhla v roce 2008 v Malenovicích a větší byty nám v bytovém fondu zcela chybí,“ upozornil Robenek.

Dodal také, že město očekává v prvních měsících nadcházejícího roku 2024 také kolaudaci bytových jednotek U Majáku. Zde se jedná o nájemní byty nové kategorie, které cílí primárně na absolventy Univerzity T. Bati.

Potřebujeme zabojovat proti odlivu mladých lidí, kteří nám po dokončení studia odcházejí pryč. Podporované bydlení je jedním z opatření, jak toho dosáhnout. Současně čekáme na vyhodnocení naší žádosti o čerpání prostředků z dotačního titulu Ministerstva pro místní rozvoj ČR na podporu tvorby projektové dokumentace pro výstavbu dalších desítek nájemních bytů,“ dodal Jiří Robenek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x