Zlínská radnice se snaží navyšovat kapacitu parkovacích míst na Jižních Svazích

Foto: televize TVS
ZLÍN - Město Zlín pokračuje v navyšování kapacity parkování na Jižních Svazích. Jedním z kroků je také zákaz parkování vozidel delších než 5 metrů.

Problém s parkováním je téma, které se intenzivně řeší v každém městě. Výjimkou není ani krajské město, kde je parkování komplikované nejen v centru, ale také na největším sídlišti na Jižních Svazích.

Před dvěma lety proběhlo zkušební omezení stání vozidel nad 5 metrů na Jižních Svazích, které bylo obyvateli přijato velmi kladně. Proto se nyní rozšíří i do dalších ulic,“ uvedl tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.
Zákaz parkování těchto vozů bude platit také na ulicích Budovatelská, Česká, Nad Vývozem, Středová, Větrná, U Trojáku, Dětská a Křiby až po křižovatku s Českou.

Velká auta mohou nyní stávat na novém parkovišti, které bylo zbudováno po bývalém torzu na Jižních Svazích, kde je celková kapacita 70 míst, z toho 20 míst je vymezeno právě pro tato velká vozidla,“ upřesnil tiskový mluvčí.

Tento zákaz se však netýká doručovacích služeb ani obsluhy obyvatel. Jde hlavně o odstavená vozidla nad 5 metrů. „Tato velká vozidla zasahují do komunikace a brání ostatním vozidlům v komfortním zaparkování,“ dodal Melzer.

V nadcházejícím období chce město Zlín vytipovat na Jižních Svazích další nové parkovací plochy. V minulosti se podařilo zrealizovat například parkoviště Středová nebo stání v ulicích Budovatelská a Nad Vývozem. Celkově se jednalo o stovky nových parkovacích míst.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x