Zlínská radnice věnovala prvnímu občánkovi města hračky i peníze

Ela Žůrková s maminkou (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN - Jak už patří ke zlínské tradici, každé miminko, které se narodí jako první v roce, dostane od města dárky. Letošním obdarovaným novorozencem je holčička Ela Žůrková, server Zlin.cz o tom za zlínskou radnici informovala Irena Orságová.

Ela se narodila mamince Petře Žůrkové 2. ledna 2021 ve 4.23 hodin v porodnici Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Malá slečna měřila 48 centimetrů a vážila 3110 gramů.

Přestože se letos nemohla uskutečnit návštěva z radnice ještě v porodnici, o dárky malá Ela nepřišla. „Letos jsme bohužel museli přerušit tradici, v rámci níž navštěvujeme maminku s prvním miminkem roku ještě v porodnici. S maminkou Ely jsme se proto dohodly, aby nemusela jezdit na radnici, že jí dárek od města předáme v místě jejího bydliště,“ vysvětlila Klára Čuříková z Odboru kanceláře primátora.

Ela přišla do rodiny Petry a Martina Žůrkových jako druhá. Doma na Jižních Svazích bude vyrůstat s o tři roky starší sestrou Karolínkou. To, že by mohla být právě Ela prvním miminkem Zlína, nic nenasvědčovalo. „Porodní termín jsem měla už 24. prosince! Když mi pak v porodnici řekli, že se ještě první miminko Zlína nenarodilo, a že pokud si ,pohneme, mohlo by jím být to naše, byli jsme překvapení,“ uvedla se smíchem maminka.

Petra Žůrková převzala od města pro holčičku hračky a také poukázku na finanční dar ve výši pět tisíc korun. Spolu s gratulací se maminka malých holčiček těšila i z kytice květin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x