Zlínská škola otevře nový obor Design výrobků

Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - Střední průmyslová škola polytechnická - Centrum odborné přípravy Zlín otevře nový studijní obor Design výrobků. Na škole bude od 1. září, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu, který je zřizovatelem školy.

Zahájení oboru je v plánu od nového školního roku. „Tento čtyřletý studijní výtvarně technický obor bude zaměřen na navrhování módních obuvnických a galanterních výrobků,“ uvedl radní Zlínského kraje pro školství Petr Gazdík.

Podle něj bude obor vhodný pro studenty s vynalézavostí a kreativitou. „Dnes je již samozřejmostí výuka programů pro počítačové modelování a design výrobků s možností výstupů na 3D tisk v moderně vybavených učebnách,“ řekl Gazdík.

Schopnost vytvořit vhodný návrh výrobku je podle Mráčkové podpořena i studiem technických předmětů, jako jsou technologie, materiály, konstrukce a potřebná technická dokumentace. „Přijímací řízení je stejné jako u jiných maturitních oborů a jeho součástí není zkouška talentová,“ dodala Mráčková s tím, že více informací zájemci najdou na stránkách školy www.spspzlin.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x