Zlínské náměstí Míru bude do čtvrtka žít Velikonočním jarmarkem

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Chcete načerpat tu pravou velikonoční atmosféru a užít si jarního počasí? Stavte se na zlínské náměstí Míru, kde se dnes a zítra koná oblíbený Velikonoční jarmark! Prodej ve stáncích s velikonočně laděným sortimentem a občerstvením začíná oba dny v 8 a končí v 18 hodin. Těšit se můžete i na bohatý doprovodný program.

Srdečně zveme obyvatele Zlína na Velikonoční jarmark, který už tradičně pořádá město Zlín. Kromě nákupů jarních nezbytností se mohou zastavit na náměstí před radnicí u stánků s dobrým jídlem a pitím a na příchod Velikonoc se naladit ve společnosti přátel a hudby. Zváni jsou i naši nejmenší, pro které jsme připravili zajímavý program. Kromě jarmarku mohou lidé navštívit i nedaleké tržiště Pod Kaštany,“ vzkázal primátor města Zlína Jiří Korec.

Prodejci ve stáncích nabídnou typický velikonoční sortiment, jako jsou malovaná vajíčka, kraslice, svíčky, pomlázky, zdobené perníčky, sladkosti a jarní dekorace, dále proutěné zboží, sortiment dřevěných výrobků například do kuchyně a mnoho dalších řemeslnických výrobků.

Jako na každém trhu, tak i na tomto velikonočním nebude nouze o občerstvení. Na výběr budou bramboráky v tradiční i bezlepkové variantě, grilované klobásy, několik druhů frgálů, sladké i slané trdelníky, langoše, halušky a v neposlední řadě i delikatesy, jako jsou ručně nakládané sýry, pletené sýry či pražené oříšky.

Z nápojů pak kromě několika druhů káv, čajů a čokolády například červené rybízové víno, oblíbené prosecco či lahvové víno vlastní produkce. Zkrátka nepřijdou ani milovníci zlatého moku, kteří si mohou na Zelený čtvrtek dokonce vychutnat jeho speciální zelenou variantu.

V rámci doprovodného programu mimo kulturních vystoupení připravují organizátoři velikonoční dílny, kreativní workshopy, malování na obličej a zábavu pro celou rodinu na sportovních stanovištích. Pro nejmenší děti nebude chybět kolotoč a klouzačky,“ dodal tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Doprovodný kulturní program Velikonočního jarmarku:

5. dubna 2023

– 16 h Jenda MAJKUS busker

– 17 h LOUDADLO – loutková revue Veselá pouť s JŮ a HELE

– 18:30 h kapela KŘÍDLA

6. dubna 2023

– 15:30 h kapela NO BARRIERS

– 16:30 h dětský folklórní soubor BARTOŠÁČEK – „Jaro“

– 17 h ŘECHTAČKA – pouliční divadlo KVELB vycházející z lidových zvyklostí a tradic, pletení tatarů

– 17:30 h studentská kapela CROWSES

– 19 h KAČES, DYJÁK a spol.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x