Zlínskou zoo čeká noc pro netopýry i Pétanque mezi zvířaty

Ilustrační foto (Foto: Archiv ZOO Zlín)
ZLÍN - Hned několik zajímavých akcí se uskuteční následující víkend ve zlínské zoo. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí Zoo Zlín Romana Bujáčková.

Už potřinácté v řadě za sebou se v sobotu 12. září uskuteční oblíbená akce Za starý elektrospotřebič dětská vstupenka zdarma. Stačí ve stánku u hlavního vstupu odevzdat malý nepotřebný elektrický spotřebič a volná dětská vstupenka pro tento den je vaše. „Počet volných vstupenek je však omezen, platí pro prvních 100 odevzdaných spotřebičů. A upozorňujeme, že tato akce se týká pouze malých elektrospotřebičů, nelze tak odevzdat velké spotřebiče typu pračky, ledničky, myčky a podobně,“ upřesnila Bujáčková.

V sobotu si ve zlínské zoo připomenou i Mezinárodní den pro netopýry. V době od 18.00 do 21.00 hodin se návštěvníci mohou setkat se zoologem a odborníkem na netopýry Evženem Tošenovským z České společnosti pro ochranu netopýrů. „Během přednášky přiblíží Evžen Tošenovský fascinující život netopýrů a na zájemce čeká také setkání s živými netopýry ze záchranné stanice. Představíme i moderní techniku používanou při výzkumu netopýrů, kterou si návštěvníci dokonce vyzkouší. Podmínkou účasti je zaslání závazné přihlášky na e-mail bujackova@zoozlin.eu do pátku 11. září. Počet míst je limitován,“ řekla Bujáčková.

V neděli 13. září pro změnu odstartuje jubilejní 10. ročník tradičního turnaje Pétanque mezi zvířaty. Turnaje se může zúčastnit kdokoli, podmínkou je sestavit tříčlenné družstvo a do 11. září zaslat přihlášku na e-mail barotova@zoozlin.eu (přihláška ke stažení zde). „Přihlášené účastníky za jejich odvahu odměníme vstupem do zoo zdarma,“ uzavřela mluvčí zoo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x