Zlínskou zoo navštívila malajská velvyslankyně, ohromili ji rejnoci a sloni

foto: Zoo Zlín-Lešná
ZLÍN – Koncem května zavítala do Zoo Zlín vzácná návštěva z Malajsie. Její Excelenci paní Suzilah Binti Moho Sidek po zahradě provedl ředitel Roman Horský. Obdiv návštěvy si vysloužili hlavně zdejší rejnoci a sloni.

Koncem května hostila zlínská zoo vzácnou návštěvu. Byla jí velvyslankyně Malajsie v České republice Její Excelence paní Suzilah Binti Moho Sidek. Do Zlína zavítala jako ambasador pro podporu spolupráce právě mezi zdejší zoo a zahradami v Malajsii.

„Velmi mě potěšil zájem paní velvyslankyně o návštěvu zlínské zoo, speciálně pak její iniciativa a pomoc pro rozšíření spolupráce s malajskými zahradami. Díky našemu členství v Asociaci zoo jihovýchodní Asie jsem mohl některé zahrady již osobně poznat,“ říká ředitel zlínské zoo Roman Horský. Právě on byl také doprovodem malajské návštěvy.

„Dlouhodobá spolupráce a přátelské vazby nás pojí se Zoo Taman Negara, odkud pochází například naše chovné skupiny vzácných nesytů bílých a indomalajských. Oba tyto druhy nesytů pravidelně rozmnožujeme jako jediná mimoasijská zoo. Věřím, že právě osobní zapojení paní velvyslankyně pomůže k rozšíření spolupráce i s dalším malajskými zoo,“ zdůrazňuje Horský.

Paní velvyslankyni během prohlídky zoo nejvíc ohromila expozice Zátoka rejnoků. Ocenila hlavně možnost být v přímém kontaktu se zdejšími rejnoky a krmit je. Dalšími zastávkami při prohlídce zahrady byly voliéra Gora Ark, expozice Kerala, Etiopie, Jaguar Trek a africká oblast Karibuni. Právě tam ji nadchly výběhy pro slony.

„Povedlo se vám vytvořit pro slony skutečně jedinečný prostor, jsem naprosto ohromena jeho rozlohou a uspořádáním, mám skutečně pocit, že jsme se ocitli v Africe. Děkuji za zprostředkování všech krásných zážitků ve vaší zoo, velmi ráda vám budu nápomocna při rozvoji spolupráce se zoologickými institucemi v Malajsii,“ uvedla J.E. paní velvyslankyně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x