Zlínský holič získal prestižní ocenění

Holič Lukáš Marušínský – oceněný účes
ZLÍN - Významného ocenění dosáhl pánský holič Lukáš Marušínský z barber shopu Na Fešáka, sídlícího ve zlínském Obchodním domě. V českém finále prestižní kadeřnické soutěže Trend Visione Awards, oceňující kreativní kadeřníky a stylisty, obsadil třetí místo v kategorii pánských střihů Men´s Hair, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Obchodního domu Martina Žáčková.

Soutěž se pravidelně koná v řadě zemí po celém světě, v České republice šlo o třetí ročník. Výsledky byly vyhlášeny v závěru ledna. Vzhledem k pandemii se letos soutěž konala on-line: účastníci se mohli zapojit předložením fotografie vybraného zákazníka, jemuž se loni postarali o účes.

„Třetí místo je skvělé. Mám radost a je to velká vzpruha v tomto čase, kdy nesmíme mít otevřeno a normálně pracovat,“ svěřil se Lukáš Marušínský. Do soutěže vybral účes, který byl u jeho zákazníků – alespoň po dobu, kdy měl loni otevřeno – nejvíc žádaný. „Je to takzvaný mid fade v kombinaci s crop topem. Klade důraz na přední konturu s postupným stínováním vousů přes lícní kost,“ popsal Marušínský.

Barber shop Na Fešáka byl za poslední rok kvůli pandemii otevřen jen pár týdnů. Stejně jako mnozí jiní podnikatelé v kadeřnických či kosmetických službách, i jeho holičství čelí vysokým ztrátám. Náhrady od státu jsou zcela nedostatečné. „Ani zdaleka nepokrývají ušlé tržby. Naštěstí nás v každém lockdownu podrželi naši věrní zákazníci, kteří nás podporují zakoupením dárkových poukazů. Toho si velmi vážím. Nerozumím tomu, proč kadeřníci, holiči, kosmetičky a nám podobné profese nesmí provozovat svou živnost, když jiné služby, při nichž je zákazník v blízkém kontaktu, mohou fungovat, jako třeba dentální hygiena. Určitě se mnou budou kolegové souhlasit, že bychom se bez problémů vybavili pro práci se zákazníkem tak, aby vše bylo bezpečné pro něj i pro nás,“ uzavřel oceněný holič.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x