Zlínský kraj dá na opravy v nemocnicích osm milionů

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Osm milionů korun dá kraj na opravy v nemocnicích, které zřizuje. Práce se dotknou nemocnic v Uherském Hradišti, Kroměříži a Vsetíně, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Plány oprav a technického zhodnocení majetku schválila krajská rada. „Vzhledem k tomu, že jde o majetek, který jako kraj těmto třem nemocnicím pronajímáme, plány oprav a technického zhodnocení nad rámec obvyklého udržování musí podle aktuálních potřeb schvalovat krajská rada. Takto odsouhlasené akce nemocnice uskuteční a následně nám je vyfakturují,“ objasnil hejtman Jiří Čunek.

Uherskohradišťská nemocnice letos například opraví za 295 tisíc topení v budově patologie, dále komunikaci, chodník a parkovací stání u ubytovny Na nožkách celkem za 593 tisíc. Rozšíří také za 490 tisíc korun parkovací plochu za izolačním pavilonem, aby tam mohlo parkovat až 30 automobilů.

Kroměřížská nemocnice za čtyři miliony opraví příjezdovou komunikaci do nemocnice, a to od vjezdu až po kyslíkovou stanici, včetně chodníku u budovy dopravy, bude tam nový asfaltový povrch. Za 1,4 milionu vymění dorozumívací zařízení na oddělení interny I a II a oddělení ošetřovatelské péče v budově B. Ve stejné budově také za 308 tisíc opraví střechu.

Vsetínská nemocnice za 515 tisíc opraví elektrické rozvaděče včetně přívodů v budově G a za 573 tisíc opraví horizontální rozvody vody na oddělení ortopedie. Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně hospodaří na vlastním majetku, který jí v roce 2011 převedl Zlínský kraj, proto podle Vandíka plán oprav a technického zhodnocení krajské radě nepředkládá.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x