Zlínský kraj spustil digitální databázi poptávky po dobrovolnické pomoci

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
ZLÍN – Regionální dobrovolnické centrum Zlínského kraje ve spolupráci se Zlínským krajem spustilo Databázi pomoci, která specifikuje konkrétní potřeby a požadavky zejména v oblasti sociálních služeb. Databázi by si měli projít zájemci o dobrovolnickou činnost, řekla serveru Zlin.cz Helena Mráčková z tiskového oddělení kraje.

V sociálních službách je nyní v době koronavirové krize pomoc dobrovolníků vítaná. „Pokud by kdokoliv chtěl nabídnout svou pomoc a zapojit se jako dobrovolník, brigádník či praktikant, prosíme, ať si nejprve projde Databázi pomoci, případně kontaktuje osobu uvedenou u činnosti, která ho zaujala,“ uvedla hejtmanova náměstkyně Hana Ančincová, která je zodpovědná za sociální oblast a neziskový sektor.

Pokud by podle ní někdo nenašel vhodnou nabídku, ať vyplní formulář, že chce pomáhat. „Bude zařazen do databáze pomáhajících, která je neveřejná,“ poznamenala Ančincová.

Všechny odkazy včetně formuláře nazvaného „Chci pomáhat“ uchazeči najdou na webu Zlínského kraje v sekci Sociální oblast. Odkaz je https://www.kr-zlinsky.cz/databaze-pomoci-cl-5007.html.

V případě dotazů se zájemci mohou obrátit na vedoucí Regionálního dobrovolnického centra Zlínského kraje Janu Haluzovou. „Je na telefonu 724 651 281. Mohou se obrátit i na kolegyni Janu Petříkovou z odboru sociálních věcí na pevné lince 577 043 335 či na elektronické adrese jana.petrikova@kr-zlinsky.cz,“ upřesnila vedoucí krajského odboru sociálních věcí Helena Miklová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x